6/7/07

Εμείς κλείνουμε για διακοπές, εσείς βράστε στο ζουμί σας!

ALARIDO - Cara Nov...
Κάθε χρόνο τέτoια εποχή τα ίδια. Οι φαρμακευτικές εταιρείες μας στέλνουν ένα ωραίο έντυπο με βαρκούλες, παραλίες και ηλιοβασιλέματα και μας ενημερώνουν ότι:

"Λόγω θερινών διακοπών θα είμαστε κλειστά από 1 έως 31 Αυγούστου. Παρακαλούμε να προγραμματίσετε τις ανάγκες σας για τα φάρμακα της εταιρείας μας, παραγγελίες των οποίων θα εκτελούμε κανονικά μέχρι 25-07-07. Η εταιρεία μας θα λειτουργίσει κανονικά από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007. Σας ευχόμαστε Καλές Διακοπές και καλό Καλοκαίρι!".

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται και έχουν πάρει άδεια να κλείνουν μια εταιρεία, που είναι κοινωνικού ενδιαφέροντος, ένα ολόκληρο μήνα! Πως γίνεται και δεν τους υποχρεώνει η πολιτεία να έχουν τουλάχιστον προσωπικό ασφαλείας για έκτακτες ανάγκες χορήγησης φαρμάκων!

Αυτά είναι αδιανόητα! Είμαι από το 1980 στα Ελληνικά Νοσοκομεία και δεν έχει υπάρξει Αύγουστος που να μην τρέχουμε για κάποιο φάρμακο που πρέπει να χορηγηθεί σε ένα ασθενή, δεν υπάρχει στο Νοσοκομειακό Φαρμακείο για χίλιους-δυό λόγους (ο ασθενής είναι τουρίστας και έπαιρνε το φάρμακο στην Αλεξανδρούπολη, είναι νεφροπαθής και ξέχασε το φάρμακό του στην Τρίπολη, χρειάστηκαν περισσότερες δόσεις ενός αντιβιοτικού στη ΜΕΘ λόγω πολλών περιστατικών...) και εμείς πρέπει να επικοινωνήσουμε με όλα τα Νοσοκομεία στην Ελλάδα μπας και το βρούμε πουθενά και μας το δανείσει ο/η συνάδελφος...

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! Να κάνουμε παραγγελίες φαρμάκων για 2-3 μήνες, να γεμίζουμε το Φαρμακείο με φάρμακα, να διαμαρτύρεται ο Διοικητής οτι οι δαπάνες ξέφυγαν τον Ιούλιο (συνήθως δεν περιμένει να δει οτι τον Αύγουστο πήραν τη κάτω βόλτα) και στο τέλος όλο και κάποιος ασθενής να διαμαρτύρεται (δικαιολογημένα!) ότι ολόκληρο Νοσοκομείο και δεν έχουμε να του χορηγήσουμε το φάρμακό του!

Εν κατακλείδι, θεωρώ οτι είναι ανάγκη να υποχρεωθούν οι Φαρμακευτικές Εταιρείες να παραμένουν ανοικτά, έστω με προσωπικό ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, έτσι ώστε να μη πηγαίνουν αυτοί στις Παραλίες και εμείς στη "Κούλουρη!".


posted by tzileon at 16:12 | 1 comments



Σχόλιο (παραλαβή με email)

Στο άρθρο <<Εμείς πάμε διακοπές οι άλλοι ας βράζουν στο ζουμί τους>> θα ήθελα να συμπληρώσω τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εμείς των νησιωτικών και μάλιστα τουριστικών περιοχών χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους άλλους συναδέλφους.

Σκέφτηκε άραγε κανείς την αγωνία και το άγχος για την προμήθεια φαρμακευτικού, υγειονομικού-υλικού και αντιδραστηρίων (διότι δυστυχώς τα διακινούμε όλα) κατά την διάρκεια των διακοπών;

Πώς να προγραμματίσει κανείς όταν δεν γνωρίζει τι , και ποιά περιστατικά θα αντιπετωπίσει και κυρίως το πόσους ασθενείς θα νοσηλεύσει και μάλιστα όταν είναι
σε <<απομόνωση >> από άλλα κοντινά νοσοκομεία από τα οποία θα μπορούσε να
εξυπηρετηθεί.

Πιστεύω και εγώ λοιπόν ότι όλες οι εταιρείες θα έπρεπε να διαθέτουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, όταν μάλιστα οι
καιρικές συνθήκες όπως αυτές τις ημέρες υπάρχουν, δημιουργούν προβλήματα που δεν είναι προβλέψιμα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Νίκος Αυγερινός
Δ/ντής Φαρμ/κού Τμήματος
Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας
Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Φ.Ν.Ι.


1 Comments:

Ανώνυμος said...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ Κε ΑΥΓΕΡΙΝΕ?

5/8/2007 12:45 μμ