21/6/07

Τα συστήματα Pyxis, αυτοματοποιημένης αποθήκευσης και διαχείρισης φαρμάκων, τώρα και στην Ελλάδα


Μέχρι χτές τα συστήματα Pyxis τα βλέπαμε στα συνέδρια στο εξωτερικό και ζηλεύαμε τους συναδέλφους που εργάζονται σε τέτοια "high tech" Νοσοκομειακά Φαρμακεία. Τώρα ήρθαν και στην Ελλάδα και ζηλεύουμε που δεν μπορούμε να τα έχουμε. Γιατί; Διότι "είναι λέει ακριβά, είναι πάντα "για τους άλλους", άντε τώρα να πείσεις το Διοικητή σου, που να ασχολούμαστε τώρα, άστα για τους νεώτερους..." και χιλιάδες άλλους λόγους.

Το γεγονός όμως είναι οτι τα Pyxis είναι εδώ και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να "εργάζονται" στα ελληνικά νοσοκομεία.



Τα συστήματα Pyxis τα έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Meditrust, που είναι μια από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα, στο χώρο των ιατρικών και των επιστημονικών μηχανημάτων.

Τι προσφέρουν τα συστήματα Pyxis:

1) Ασφάλεια των ασθενών (προλαμβάνει λάθη κατά την επιλογή και τη χορήγηση στο φαρμακείο και στις κλινικές, προειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό για τυχόν αλλεργίες των ασθενών, για την πρόωρη ή καθυστερημένη χορήγηση ενός φαρμάκου κ.ά.)






2) Ασφάλεια των φαρμάκων (σε ηλεκτρονικά συρτάρια που ανοίγουν αυτόματα και «δίνουν» τα φάρμακα στη νοσηλεύτρια, προσβάσιμα μόνο από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό κ.ά.)
















3) Ασφάλεια των υλικών και αναλωσίμων του νοσοκομείου (σε ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ντουλάπες)






4) Μείωση των δαπανών (επιτρέπει στο νοσοκομείο να τηρεί πάντα ένα minimum απαιτούμενων αποθεμάτων, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στις νοσηλεύτριες για φροντίδα του ασθενούς, προστατεύει τα θερμο-ευαίσθητα φάρμακα, χορηγεί τα φάρμακα με την τεχνική FIFO για να μην ξεπερνούν τις ημερομηνίες λήξεως κ.ά.). Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα νοσοκομείων που έκαναν απόσβεση του συστήματος μέσα σε χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.




Ο κ. Δημήτρης Καρράς, που είχε την καλοσύνη να μου στείλει ένα email με πληροφορίες, συμπληρώνει επίσης ότι:

Τα συστήματα Pyxis αποτελούν εδώ και χρόνια, τρόπο λειτουργίας σε χιλιάδες νοσοκομεία σε όλη την υφήλιο (Η.Π.Α., Ευρώπη, Μέση και Άπω Ανατολή, Αυστραλία) και πολύ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Τουρκίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζουν της προσοχή μας και ο κ. Καρράς προτίθεται να παρουσιάσει σε όποιον συνάδελφο ενδιαφέρεται,τα συστήματα Pyxis στα γραφεία τους στην Αθήνα, ούτως ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή η λειτουργία και η προσφορά αυτών των προϊόντων στο χώρο του νοσοκομείου.

Για περαιτέρω πληροφορίες,

Δημήτρης Καρράς
Υπεύθυνος προϊόντων Pyxis & Cytocare
Meditrust ΑDS S.A.
Tηλ.: 210-8257300
Φαξ: 210-8257310
E-mail: D.Karras@meditrust-ads.gr