22/5/07

Επίσκεψη της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου


Από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου μετά την επίσκεψη της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης στις 14 Μαΐου, 2007.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Είδαμε τα διεθνή πρότυπα στην πράξη σε ελλαδικό χώρο»

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.), η οποία βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας προεδρικού διατάγματος που θα ρυθμίζει την εγκατάσταση και λειτουργία κεντρικών μονάδων διάλυσης κυταροστατικών φαρμάκων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, πραγματοποίησε κατά το διήμερο 10 και 11 Μαΐου επίσκεψη στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του για τις εγκαταστάσεις και για τη λειτουργία της κεντρικής μονάδας στην οποία πραγματοποιούνται οι διαλύσεις κυταροστατικών φαρμάκων στο Κέντρο. Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη συνολική διαδικασία που ακολουθείται για τη χορήγηση φαρμάκων στους ογκολογικούς ασθενείς (δημιουργία πρωτοκόλλων χημειοθεραπείας, έλεγχος πρωτοκόλλων από τον φαρμακοποιό, διάλυση φαρμάκων - χορήγηση στον ασθενή) από την Προϊστάμενη του Φαρμακευτικού Τμήματος κυρία Σταυρούλα Θεοφάνους-Κιτηρή και καθώς και από άλλα στελέχη του Ογκολογικού Κέντρου.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη η Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ν.Ι. και Διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο» κυρία Δέσποινα Μακριδάκη ανέφερε «…η επίσκεψη μας ήταν πολύ εποικοδομητική διότι μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη την πλήρη ανάπτυξη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα μιας κεντρικής μονάδας διάλυσης κυταροστατικών φαρμάκων σε Ελλαδικό χώρο. Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι η αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας με θετικά αποτελέσματα για όλους».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου κύριος Αλέκος Σταμάτης δήλωσε «Το ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες του Κέντρου είναι αποτέλεσμα της σοβαρής και συστηματικής δουλειάς που γίνεται. Έχουμε ενεργό συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εταιρία Ογκολόγων Φαρμακοποιών (ESOP). Όταν ο Γερμανός Πρόεδρος της ESOP ρωτήθηκε ποιο νοσοκομείο προσφέρεται για επιτόπια μελέτη των διεθνών προτύπων, αυτός τους έστειλε σε εμάς. Μπράβο στο προσωπικό μας!».