2/5/07

Νοσοκομειακά Φαρμακεία υψηλής απόδοσης!



Υπάρχει ένας νέος ιστοχώρος που ονομάζεται "the High Performance PharmacySM Web Site", βασισμένος σε μια μελέτη από την «The Health Systems Pharmacy Executive Alliance». Η μελέτη προσδιορίζει τις αποδεδειγμένα καλύτερες πρακτικές για την επίτευξη υψηλής απόδοσης σε 8 διαστάσεις της πρακτικής των νοσοκομειακών φαρμακείων.

Το πρόγραμμα φαρμακείων SM υψηλής απόδοσης, μια τρέχουσα πρωτοβουλία της «The Health Systems Pharmacy Executive Alliance», επιδιώκει να προσδιορίσει πώς τα φαρμακεία νοσοκομείων μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση τους μέσα στα συστήματα υγείας που εξυπηρετούν.

Η μελέτη των φαρμακείων υψηλής απόδοσης προσδιορίζει 8 περιοχές, ή "διαστάσεις" που τα νοσοκομειακά φαρμακεία πρέπει να προσπαθήσουν να επιτύχουν υψηλή απόδοση.

Οι 8 διαστάσεις είναι:

1. Ηγεσία
2. Προετοιμασία και παράδοση φαρμάκων
3. Υπηρεσίες φροντίδας στους ασθενείς
4. Ασφάλεια φαρμάκων
5. Πολιτική χρήσης φαρμάκων
6. Χρηματοοικονομική απόδοση
7. Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
8. Εκπαίδευση

Στηριγμένη στις 8 διαστάσεις, η μελέτη των φαρμακείων υψηλής απόδοσης προσδιορίζει πάνω από 70 δομές, -τις πολιτικές, τις διαδικασίες, τις δραστηριότητες, και τις πρακτικές στοιχείων απόδοσης - που χρησιμεύουν ως οι δείκτες της υψηλής απόδοσης και οδηγούν σε μια οικονομική ή κλινική επιστροφή στην επένδυση των πόρων.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συνδέσεις για να μάθετε περισσότερα για κάθε διάσταση, τα στοιχεία της, και τις διαθέσιμες λύσεις για να σας βοηθήσει ώστε να έχετε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο υψηλής απόδοσης.

Πηγές

http://www.medscape.com/viewarticle/555043?src=mphttp://www.highperformancepharmacy.com/index.php