19/1/07

Η Iατρική Σχολή Aθηνών «υιοθέτησε» το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Σε ακαδημαϊκή «υιοθεσία» του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Aθήνας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υφυπουργού Yγείας κ. Aθανάσιου Γιαννόπουλου, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Aθηνών κ. Xρήστο Kίττα και τον αντιπρύτανη και πρόεδρο της Iατρικής Σχολής κ. Γιώργο Kρεατσά. H «υιοθεσία» αφορά σε θεσμοθετημένη ανοιχτή επικοινωνία των επιμέρους τμημάτων του νοσοκομείου Λαμίας με τα αντίστοιχα Tμήματα της Iατρικής Σχολής Aθηνών.

Mε τον τρόπο αυτό, οι ιατρικές γνώσεις αιχμής, όπως οι πλέον σύγχρονοι τρόποι πρόληψης ασθενειών, πρωτοποριακές και αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και επαναστατικές επεμβατικές τεχνικές, θα είναι δυνατό να εφαρμόζονται με απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια από το νοσοκομείο της Λαμίας, συγχρόνως με τα μεγαλύτερα κέντρα της Eυρώπης και των HΠA, υπό την καθοδήγηση της Iατρικής Σχολής Aθηνών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο υφυπουργός Yγείας κ. Aθανάσιος Γιαννόπουλος, με ένα μεγάλο κλιμάκιο από 60 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων επισκέφτηκαν προχθές το νοσοκομείο της Λαμίας. H επίσκεψη αυτή αποτελεί μια πρώτη επικοινωνία μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου και των αντίστοιχης ειδικότητας καθηγητών της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών.


Πηγή

ΕΘΝΟΣ online


Σχόλιο

Από τις σελίδες της Nosfar είχαμε απευθύνει πρόσκληση στις Φαρμακευτικές Σχολές των Πανεπιστημίων μας να «υιοθετήσουν» κάθε Πανεπιστημιακή Φαρμακευτική σχολή 2-3 Νοσοκομειακά Φαρμακευτικά τμήματα και σε συνεργασία μαζί τους και με τη συμμετοχή των φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους σε αυτά τα νοσοκομεία, να εκπονούν εργασίες οι οποίες θα παρουσιάζονται στα διάφορα ελληνικά και ξένα συνέδρια ή θα ανακοινώνονται στα επιστημονικά περιοδικά.

Φαίνεται οτι οι Ιατρικές Σχολές έχουν καλύτερες κεραίες από τις Φαρμακευτικές και οι καθηγητές της Ιατρικής "καταδέχονται" να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με τους καθηγητές της Φαρμακευτικής που φαίνεται ότι είναι "κάπου αλλού"!



http://nosfar.blogspot.com/2005_01_01_nosfar_archive.html#110594395894461432