5/10/06

Ενδιαφέρον των ιδιωτών για τα κρατικά νοσοκομεία


Παραθέτουμε, χωρίς σχόλιο προς το παρόν, το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ" και φαίνεται οτι ξεκίνησε το ενδιαφέρον του Ιδιωτικού Τομέα για τα Κρατικά Νοσοκομεία.

Το άρθρο είναι το παρακάτω:

Επιθετική πολιτική από Euromedica
05/10/2006 - 09:20

Tο ενδιαφέρον της για την ανάληψη του management δημόσιων νοσοκομείων μέσω του προγράμματος Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) επιβεβαίωσε επίσημα η Euromedica, ενώ την ίδια στιγμή κινείται δραστήρια για την απόκτηση κλινικής στην Αθήνα.

Με επιστολή της στο Χρηματιστήριο, η Euromedica επιβεβαιώνει ότι απέστειλε προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας επιστολή - πρόταση, με την οποία εξεδήλωσε το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον της για τη σύμπραξή της στη λειτουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ. Κύρια σημεία της πρότασης είναι η διατήρηση της ιδιοκτησίας του Ωνασείου από το Ελληνικό Δημόσιο, η δημιουργία μικτής πολυμετοχικής εταιρίας με συμμετοχή της Euromedica, ιατρών και εργαζομένων του Ωνασείου, με σκοπό την ανάληψη της διοίκησης και διαχείρισης του νοσοκομείου σε μακροχρόνια βάση.

Επιπλέον, μέσω της επιστολής, διασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας του Ωνασείου χωρίς καμία αλλαγή στο κοινωνικό του πρόσωπο και πάντοτε κάτω από τον έλεγχο που έτσι και αλλιώς διενεργείται από το υπουργείο Υγείας και η διατήρηση του υψηλού επιστημονικού κύρους και της αναγνωρισμένης ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

Η εταιρία τονίζει στην επιστολή της την τεχνογνωσία που κατέχει στον τομέα της οργάνωσης των καρδιοχειρουργικών κλινικών, δεδομένου ότι ήδη λειτουργεί δύο κλινικές (Κυανός Σταυρός και Γενική Κλινική). Εν όψει της προγραμματιζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Euromedica διερευνά και τις συνθήκες της αγοράς για την απόκτηση κλινικής στην Αθήνα, που αποτελεί στρατηγικό της στόχο.

Για την εφετινή χρήση σε ενοποιημένη βάση η Euromedica αναμένει κύκλο εργασιών 157,5 εκ. ευρώ από 134,7 εκ. ευρώ το 2005 (άνοδος κατά 16,9%) και εκτίναξη μικτών κερδών κατά 59,8% (41 εκ. ευρώ από 25,6 εκ. ευρώ). Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 27,2 εκ. ευρώ από 18,8 εκ ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 44,25%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αλλά προ δικαιωμάτων μειοψηφίας θα ανέλθουν στα 9,7 από 3,5 εκ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 174,2%. Από τα παραπάνω κέρδη τα 6,8 εκ. ευρώ από 2,8 εκ. ευρώ πέρυσι θα αντιστοιχούν στους μετόχους της μητρικής.

Πηγή

http://www.express.gr/index.php?selida_id=104&article=82246&categ=4&lang_id=1