20/7/06

Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για θέματα Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών


Η ΠΕΦΝΙ Ένωση ενημερώνει τόσο με επιστολές της προς όλους τους συναδέλφους αλλά και με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της (http://www.pefni.gr) ότι απέστειλε προς το Υπουργείο Υγείας Προσχέδιο για το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με “Ρύθμιση θεμάτων κλάδου νοσοκομειακών φαρμακοποιών του ΕΣΥ”.

Στις τελευταίες επαφές που είχε με τον Γ. Γραμματέα δηλώθηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση Π.Δ. προκειμένου να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις προκηρύξεις νέων θέσεων, την δυνατότητα μετακίνησης των φαρμακοποιών, της υπηρεσιακής εξέλιξης κλπ. Μάλιστα ζητήθηκε από το Υπουργείο να κατατεθεί άμεσα η πρότασή της ΠΕΦΝΙ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου την σύνταξη του Π.Δ.

Έτσι το Δ.Σ. προχώρησε άμεσα στην επεξεργασία και προσαρμογή στα ισχύοντα του ήδη υπάρχοντος Π.Δ. Το κείμενο αυτό έτυχε της ομόφωνης αποδοχής του Δ.Σ. και κατατέθηκε ως πρόταση στο Υπουργείο.

Η ΠΕΦΝΙ Ένωση κοινοποιεί και αποστέλλει ένα αντίγραφο της πρότασης με την παράκληση να το μελετήσουμε και να στείλουμε τις παρατηρήσεις μας το συντομότερο δυνατό.

Και τα δύο έγγραφα είναι στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ Ένωσης (http://www.pefni.gr).