18/3/06

Καρκίνος μήτρας: Εμβόλιο του χρόνου!

Από το blog e-doctor, Ιατρικά θέματα, medicine http://e-physician.blogspot.com/ έχουμε την ενημέρωση ότι στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" δημοσιεύτηκε η είδηση ότι αρχές του 2007 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σαράντα γυναίκες τη μέρα σκοτώνει στην Ευρώπη η συγκεκριμένη μορφή της νόσου. Κι ενώ στο εξωτερικό τα ποσοστά μειώνονται, στην Ελλάδα υπάρχει σταθερότητα και ανοδική τάση της θνησιμότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι οι Ελληνίδες αδιαφορούν για την πρόληψη και δεν κάνουν το «Τεστ Παπανικολάου» το οποίο πραγματικά σώζει ζωές.

Ανύπαρκτα όμως, από πλευράς πολιτείας, είναι στη χώρα μας τα προγράμματα ενημέρωσης των γυναικών για την πρόληψη από τον καρκίνο.

Τα παραπάνω τόνισαν χθες οι καθηγητές Μαιευτικής-Γυναικολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Μπόντης και Θόδωρος Αγοραστός, εν όψει της 7ης επιστημονικής συνάντησης για την «Πρόληψη του γυναικολογικού Καρκίνου», που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ώς τις 19 Μαρτίου η Α' Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική του ΑΠΘ. Ηδη στην κλινική λειτουργεί πρόγραμμα ενημέρωσης των γυναικών στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το blog e-doctor , Ιατρικά θέματα, medicine http://e-physician.blogspot.com/