13/1/06

Παραγωγή μεθαδόνης στην Ελλάδα


Η παραγωγή μεθαδόνης θα γίνεται στο εξής στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) με κόστος μειωμένο κατά 30%.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γεώργιος Δημόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων δραστηριότητας του Ινστιτούτου.

«Ο εξοπλισμός των 10 εκατ. ευρώ που είχε αγοραστεί, εγκατασταθεί και αποπληρωθεί, χωρίς ποτέ να γίνει η οριστική του παραλαβή και να τεθεί σε λειτουργία, σήμερα αξιοποιείται» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

Με την αξιοποίηση των εν λόγω εξοπλισμού ξεκινά η παραγωγή μεθαδόνης με σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, για λογαριασμό του ΟΚΑΝΑ, με τιμή μειωμένη κατά 30% σε σχέση με τη σημερινή τιμή εισαγωγής της. Ταυτόχρονα, τα δισκία του ΙΦΕΤ, αντί να ανατίθεται η παραγωγή τους σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, θα παράγονται πλέον από το ΙΦΕΤ.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών του, στο ΙΦΕΤ επαναλειτουργούν τα εργαστήρια βιοϊσοδυναμίας. Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τις κλινικές μελέτες, παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας και ποιότητας των ελληνικών φαρμάκων, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τον εξαγωγικό προσανατολισμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Βαγιωνάς, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, στελέχη του υπουργείου Υγείας και φορείς σχετικοί με την Υγεία.

Πηγή:
Ιn.gr


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=676406&lngDtrID=252