24/2/05

Σύγχρονα φάρμακα από φυσικές πρώτες ύλες

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας πραγματοποιεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2005, στις 10.30 π.μ. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Σύγχρονα φάρμακα από φυσικές πρώτες ύλες".
Η ομιλία θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πειραιώς 134 και Αγαθημέρου, 1ος Οροφος.
Θα ακολουθήσει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας.
Πληροφορίες στην Ε.Ε.Ε. : 210/9926-518,9931-394 και 9910-763.

Στο στάδιο των υπογραφών οι εφημερίες του 2005

Η Γενική Γραμματέας της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης Κα Ειρήνη Τσικαλάκη (tsik@spark.net.gr) μας ενημέρωσε ότι η κατανομή των Εφημεριών ανά Νοσοκομείο είναι στο στάδιο των υπογραφών από τους αρμόδιους φορείς.
Θα σας κρατούμε ενήμερους και ελπίζουμε από Δευτέρα 28/2/2005 να έχουμε νεότερες πληροφορίες.

Δεύτερη Ανακοίνωση για το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής

Από τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης Κα Ειρήνη Τσικαλάκη (tsik@spark.net.gr) ενημερωθήκαμε ότι απεστάλη η Δεύτερη Ανακοίνωση για το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής, η οποία έχει ως ακολούθως:

Δεύτερη Ανακοίνωση

Αγαπητέ συνάδελφε-σσα,
Στη συνέχεια της επιστολής μας με ημερομηνία 10/11/2004, σας γνωρίζουμε ότι το Συνέδριο της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης θα πραγματοποιηθεί από 11-14/05/2005 στο ξενοδοχείο «CANDIA MARIS» στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι Φαρμακοοικονομία, Διατροφή και Φαρμακοκινητική με ιδιαίτερα σημαντικούς ομιλητές.
Στο ξενοδοχείο υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός δωματίων στη διάθεσή μας με τιμές:
Μονόκλινο = 91,95€
Δίκλινο = 114,40€
Συμπεριλαμβάνεται πρωινό.
Η συμμετοχή καθορίστηκε στα 100€.
Το Σάββατο 14/05/2005 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα είναι και εκλογοαπολογιστική λόγω λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρξει πλούσιο καλλιτεχνικό-κοινωνικό πρόγραμμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Δρ Πέτρος Ασιθιανάκης

Η Γενική Γραμματέας
Ειρήνη Τσικαλάκη

23/2/05

Το θέμα της Ειδικότητας της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι Ευρωβουλευτές Κα Μ. Ματσούκα και Κ. Χατζηδάκης είναι στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου που θα ασχοληθούν με το θέμα της Ειδικότητας της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ήδη από την ΕΑΗΡ έχουν αποσταλεί σε όλους τους Προέδρους των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών της Ευρώπης –και στον Πρόεδρο της ΠΕΦΝΙ Ένωσης- έγγραφα προκειμένου να αποσταλούν στους Ευρωβουλευτές της κάθε χώρας ώστε να ενισχυθεί η διαπραγμάτευση ώστε να περάσει ή να παραμείνει ενεργό το αίτημα για την αποδοχή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ειδικότητα της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής.

Το Συνέδριο ΕΑΗΡ 2007 δεν θα γίνει στην Αθήνα

Με έγγραφό της η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΕΑΗΡ μας ενημέρωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε η εταιρεία MEDICULTURA -που διοργανώνει τα συνέδρια- με το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δεν επήλθε συμφωνία για τη διενέργεια του συνεδρίου το 2007 στην Αθήνα. Δεδομένου ότι, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία MEDICULTURA, δεν υπήρχε χρόνος για άλλες λύσεις, η Οργανωτική Επιτροπή, παρά την έγγραφη δέσμευση της Προέδρου της ΕΑΗΡ στην Σύνοδο του 2004 στο Ελσίνκι, ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2007, αποφάσισε μετά από εισήγηση της εταιρείας διοργάνωσης των συνεδρίων MEDICULTURA να μη προχωρήσει στη διεξαγωγή του συνεδρίου 2007 στην Αθήνα.
Η ΠΕΦΝΙ Ένωση θα εκφράσει εγγράφως και προφορικά τη δυσαρέσκειά της για αυτή την εξέλιξη στην Συνάντηση των Προέδρων των Οργανώσεων των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών των κρατών μελών που θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα στο περιθώριο του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου τον Μάρτιο 2005 στις 17 Μαρτίου 17.00 έως 19.00. Στη Συνάντηση θα παρευρεθεί εκ μέρους της ΠΕΦΝΙ Ένωσης η Αντιπρόεδρος Κα Μακριδάκη Δέσποινα. Εχει ήδη ζητηθεί εκ μέρους της ΠΕΦΝΙ Ένωσης να προστεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων το θέμα των ρόλων που διαδραματίζουν για την επιλογή των χώρων των συνεδρίων το Προεδρείο της ΕΑΗΡ, η Οργανωτική Επιτροπή και η MEDICULTURA.

10/2/05

Η Νευροχημεία του Άγχους

Από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ Κρήτης διοργανώνεται ομιλία του Καθ. Σπήλιου Αργυρόπουλου, Επισκέπτη Καθηγητή Ψυχιατρικής Τομέας Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς, Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης, Consultant Psychiatrist, South London and Maudsley Trust, Honorary Lecturer, University of Bristol, U.K. με Θέμα: «Η Νευροχημεία του Άγχους».

Ημέρα: Παρασκευή 18-02-05
Ώρα: :13:30-15:00
Αίθουσα ΚΕΚ Γ' Ψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ
Για πληροφορίες:
Dr. Maria Karataraki, PsychD
Charted Psycholigist
mkaratar@med.uoc.gr
Department of Psychiatry & Behavioral Sciences
Faculty of Medicine
University of Crete
tel: +30 2810 392402- 394617
fax:+30 2810 392859

Διοργάνωση: Ψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ, Δ/ντής, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Α. Βγόντζας

9/2/05

Ειδική Αμοιβή Άσκησης Φαρμακευτικής Πολιτικής

Από τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΦΝΙ – Ένωσης Κα Τσικαλάκη Ειρήνη (tsik@spark.net.gr) ενημερωθήκαμε ότι από την ΠΕΦΝΙ -Ένωση κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο η παρακάτω επιστολή σχετικά με την Ειδική Αμοιβή Άσκησης Φαρμακευτικής Πολιτικής.

ΠΕΦΝΙ
Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων
Αθήνα 1/02/2005
Προς: τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ν. Κακλαμάνη

Ειδική Αμοιβή Άσκησης Φαρμακευτικής Πολιτικής

Το 1999 το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, αναγνώρισαν τον ιδιαίτερο ρόλο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στο ΕΣΥ, ρόλος σύνθετος που πραγματεύεται την αποτελεσματική εφαρμογή φαρμακευτικής πολιτικής, τον έλεγχο, την αξιολόγηση και την ορθολογική διαχείριση των πόρων των φαρμακευτικών δαπανών στα νοσοκομεία και αποδέχθηκαν το αίτημα των νοσοκομειακών φαρμακοποιών για ένταξή τους στο μισθολόγιο των Γιατρών του ΕΣΥ.
Λόγοι δημοσιονομικοί υποχρέωσαν το Υπουργείο Οικονομικών για σταδιακή ικανοποίηση του αιτήματος και καθιέρωσαν την ειδική αμοιβή του εδαφίου γ, της παραγράφου 2, του άρθρου 13 του Νόμου 2703/1999. Η ειδική αμοιβή δεν αποτελεί πάγια αποζημίωση ούτε επίδομα, διότι η καταβολή του ως άνω ποσού εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία αφού διαπιστώσει αν και κατά πόσο τηρούνται οι όροι της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης, μόνο τότε εγκρίνει την καταβολή του εφ’ άπαξ κατ’ έτος ποσού των 880,41 ευρώ. Άλλωστε η διάταξη δεν λέει «… καταβάλλεται στους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς εφ’ άπαξ ποσόν…» λέει «… δύναται να καταβάλλεται …».
Η μη πρόβλεψη της καταβολής του ποσού αυτού στις εξαιρέσεις του Νόμου 3205/2003 δεν αποτελεί απλώς μείωση των συνολικών αποδοχών των νοσοκομειακών φαρμακοποιών αλλά την καθολική υποχώρηση στην ένταξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στο ΕΣΥ.
Η λογική του συμψηφισμού με τα λοιπά επιδόματα (άρα και τα οφέλη από το μισθολόγιο του Ν. 3205/03) δεν μπορεί να αποτελέσει βάση καμίας συζήτησης διότι την ίδια ακριβώς μισθολογική μεταχείριση είχαν και οι λοιποί επιστήμονες της ιατρικής υπηρεσίας με τους οποίους ουδέποτε συμφωνήθηκε να καταβάλλεται καμία ειδική αμοιβή για οποιονδήποτε λόγο.
Για τους άνω λόγους ζητείται η ψήφιση της ακόλουθης τροπολογίας:
Τροπολογία
Στο άρθρο 8, παρ. Β,3 του Νόμου 3205/2003 (ΦΕΚ Α, 297/23-12-03) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Καθώς και το εφ’ άπαξ ποσόν του εδαφίου γ, της παραγράφου 2 του άρθρου 13, του Νόμου 2703/1999 (ΦΕΚ Α, αρ. φ. 72/8-04-1999) για τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς».

Κοιν.: Υφυπουργό Υγείας κ. Αθ. Γιαννόπουλο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Δρ. Ασιθιανάκης Πέτρος
Η Γεν. Γραμματέας Τσικαλάκη Ειρήνη


**************************************************

1 Comments:

Bill Goulas said...

Καλή η κίνηση για την καταβολή της αμοιβής για την άσκηση φαρμακευτικής πολιτικής.

Ακόμα καλύτερη θα ήταν η είδηση ότι ψηφίστηκε οριστικά η διαχείριση από τα νοσοκομειακά φαρμακεία μόνο φαρμάκων, με αντίστοιχη μετακίνηση όλων των υπολοίπων στις αποθήκες υλικού.
Θα πρέπει επιτέλους οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί να είναι οι επιστήμονες-λειτουργοί υγείας, να μπορέσουν να αναπτύξουν τα εργαστήρια που προβλέπονται, προσφέροντας κλινικό και ουσιαστικό έργο στον Έλληνα ασθενή.

Μία πρόταση για τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν εκφράσει τη διάθεση να συνεχίσουν να διαχειρίζονται υγειονομικά κλπ υλικά,(την εννοώ και δεν υπάρχει καμμία αρνητική διάθεση: Να προβλεφθεί η πιθανότητα με δική τους αίτηση (προς το συμβούλιο Διοίκησης;), κατ' εξαίρεση να μπορούν να συνεχίζουν να διαχειρίζονται τα εν λόγω υλικά, χωρίς όμως σε καμμία περίπτωση να μπορεί αυτή η κίνηση να επηρεάσει τη φύση της εργασίας των υπολοίπων συναδέλφων.

Εγκρίθηκαν οι Εφημερίες για το 2005

Από τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΦΝΙ – Ένωσης Κα Τσικαλάκη Ειρήνη (tsik@spark.net.gr) ενημερωθήκαμε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τις εφημερίες του 2005.
Η απόφαση είναι η παρακάτω:

*Τεύχος: Β
Αριθμός: 106
Ημ/νία ΦΕΚ: 28/01/2005
Ημ/νία Κυκλοφορίας ΦΕΚ: 01/02/2005*

Αριθ.Υ10β/Γ.Π. 130357/04
(4) Ενεργείς εφημερίες Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκ/κών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων - Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297/23.12.2003/Α) 2. Τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 3204/2003 (ΦΕΚ 296/23.12.2003/Α΄) 3. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη ύψους δέκα εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων ευρώ (10.752.000,00 2) για το έτος 2005 που θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και ειδικότερα από τους ΚΑΕ 0511 και 0512 του Φορέα 210,
αποφασίζουμε:
Εγκρίνουμε την καταβολή ενεργών εφημερίων για το χρονικό διάστημα από 1.1.2005 έως 31.12.2005 , για περίπου χίλιους πεντακόσιους (1500)υπαλλήλους που ανήκουν στους κλάδους των Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών - Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων - Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων ως εξής: α. Νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά Θεσσαλονίκης Οι Φαρμακοποιοί – Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, Χημικοί, Βιοχημικοί, Κλινικοί Χημικοί, Βιολόγοι, Κτηνίατροι, Φυσικοί Νοσοκομείων, Ακτινοφυσικοί και Ψυχολόγοι, μπορούν να πραγματοποιούν το μέγιστο οκτώ (8) εφημερίες το μήνα, όταν οι ανάγκες το επιβάλλουν. Κατ" εξαίρεση επιτρέπεται η πραγματοποίηση μέχρι δέκα (10)εφημερίες το μήνα σε τρεις (3) Φαρμακοποιούς, Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς του Κέντρου Δηλητηριάσεων του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών "Π. και Α .Κυριακού". β. Νοσοκομεία Επαρχίας Στους Φαρμακοποιούς – Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, Χημικούς Βιοχημικούς, Κλινικούς Χημικούς, Βιολόγους, Ψυχολόγους, Κτηνιάτρους και Φυσικούς Νοσοκομείων - Ακτινοφυσικούς που υπηρετούν σε Νοσοκομειακά Ιδρύματα της επαρχίας επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης μέχρι δέκα (10) εφημερίων το μέγιστο κατά μήνα. γ. Η ενεργός εφημερία γίνεται σε 16,5 ωρη συνεχή υπηρεσία τις εργάσιμες ημέρες και 24ωρη Σάββατα Κυριακές και αργίες, η δε αποζημίωση ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 16 του Ν. 3205/2003 δ. Εξαιρέσεις – Ειδικές Ρυθμίσεις Σε όσα επαρχιακά νοσοκομεία υπηρετούν ένα ή δύο άτομα των ειδικοτήτων Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών και Βιολόγων κατά Τμήμα, επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης για εφημερίες μέχρι του ύψους των ακαθάριστων αποδοχών τους. Σε όσους Χημικούς Βιοχημικούς, Κλινικούς Χημικούς και Βιολόγους συμμετέχουν σε εργαστήρια Νοσοκομείων που λειτουργούν σε ομάδες μεταμόσχευσης οργάνων, ανεξάρτητα από το Τμήμα που ανήκουν επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης για ενεργείς εφημερίες μέχρι τους ύψους των ακαθάριστων αποδοχών τους. Επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης μέχρι δέκα (10) εφημερίες το μήνα σε Χημικούς, Βιοχημικούς, Κλινικούς Χημικούς, Βιολόγους και Ψυχολόγους, που εργάζονται σε Τμήματα που υπηρετούν μέχρι και τρία (3) άτομα των παραπάνω ειδικοτήτων. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον ο μήνας έχει 31 ημέρες επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης για μία (1) εφημερία επιπλέον των δέκα (10) την οποία θα πραγματοποιεί εκ περιτροπής το υπηρετούν προσωπικό. Οι ειδικευόμενοι Μικροβιολόγοι γιατροί, κατά το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης στο Βιοχημικό Εργαστήριο εφημερεύουν σ" αυτό. Για όσο χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι Μικροβιολόγοι, μπορούν οι Χημικοί Βιοχημικοί, Κλινικοί Χημικοί και Βιολόγοι του Τμήματος να πραγματοποιούν αριθμό ενεργών εφημερίων μέχρι του ύψους των ακαθάριστων αποδοχών τους. Σ" όσα Τμήματα ή Μονάδες υπηρετούν πάνω από τέσσερα (4) άτομα των ειδικοτήτων Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών - Χημικών και Βιολόγων ο αριθμός των ενεργών εφημερίων που μπορούν να πραγματοποιούν κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή δεν μπορούν να είναι ανώτερες των τεσσάρων (4) κάθε μήνα κατ" άτομο. Στους περιορισμούς των ημερών Σαββάτων και Κυριακών δεν συμπεριλαμβάνονται οι αργίες που συμπίπτουν με καθημερινές ημέρες. Οι Ψυχολόγοι που υπηρετούν σε αποκεντρωμένους Ιατροπαιδαγωγικούς Σταθμούς, ξενώνες ή μονάδες αποκατάστασης και άλλες εξωνοσοκομειακές μονάδες μπορούν να υπηρετούν μέρος της εφημερίας τους ή το σύνολο της εφημερίας τους στις μονάδες τους εφόσον αυτές παραμένουν ανοικτές εκτός του ημερήσιου ωραρίου με τα υπόλοιπα εφημερεύοντα μέλη της Ιατρικής ή Ψυχιατρικής Υπηρεσίας ή με συναδέλφους Ψυχολόγους. Σε γενικά ή ειδικά Νοσοκομεία ή Ψυχιατρικά Τμήματα ή Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ή Ψυχολόγοι μπορούν να πραγματοποιούν ενεργό εφημερία κατά τις ημέρες της γενικής εφημερίας και κατά τις ημέρες της μη ανοικτής εφημερίας εξυπηρετώντας ανάγκες του Νοσοκομείου. ε) Γενικές Ρυθμίσεις Οι ενεργείς εφημερίες των Ψυχολόγων, Φαρμακοποιών - Νοσοκομειακών, Φαρμακοποιών, Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Κτηνιάτρων, Βιολόγων και Φυσικών Νοσοκομείων - Ακτινοφυσικών, είναι υποχρεωτικές (άρθρο 13 του Ν. 3204/2003) η δε αποζημίωση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια, που θέτει το άρθρο 104 του Συντάγματος. Τα ανώτατα όρια πραγματοποίησης ενεργών εφημερίων δεν εξαντλούνται υπο- χρεωτικά αλλά αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να κινηθούν τα Διοικητικά Συμβούλια μετά από εισήγηση προς αυτά του Δ/ντή του Τμήματος του Τομεάρχη και της Επιστημονικής Επιτροπής. Για τους Ψυχολόγους, Φαρμακοποιούς - Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, Χημικούς, Βιοχημικούς Κλινικούς Χημικούς, Βιολόγους και Φυσικούς Νοσοκομείων –Ακτινοφυσικούς που υπηρετούν με απόσπαση ή τους έχει χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια, η αποζημίωση για τις ενεργείς εφημερίες θα καταβάλλεται από το Νοσοκομείο στο οποίο προσφέρουν υπηρεσία. Η ενεργός εφημερία νοείται και αποζημιώνεται, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις μόνο για το προσωπικό που παραμένει στην θέση του όλες τις ώρες που προβλέπεται πιο πάνω. Ο μηνιαίος προγραμματισμός των ενεργών εφημερίων θα εγκρίνεται εκ των προτέρων από τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων και θα κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους. Οι πίνακες του εφημερεύοντος προσωπικού θ" αναρτώνται στην είσοδο των Νοσοκομείων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στο αντίστοιχο Τμήμα των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων. Η κατανομή των ωρών κατά Νοσοκομείο ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας ανάλογα με τις εμφανιζόμενες ανάγκες κάθε Νοσοκομείου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ανωτέρω εργασίες κατά Νοσοκομείο και οι ώρες κατά εργαζόμενο καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2005
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ


**************************************************

1 Comments:

Bill Goulas
said...

Πολύ καλή δουλειά. Μόλις ξεμπλέξω θέλω βοήθεια να κάνω μία σελίδα για το φαρμακείο του Νοσοκομείου Αγρινίου και ίσως άλλη μία για το ίδιο το Νοσοκομείο.
Το σχόλιό μου είναι αυτό:
Εκεί που αναφέρει τις εξαιρέσεις περί δυνατότητας των χημικών κ.λ.π. (πλην φαρμακοποιών) να μπορούν να κάνουν εφημερίες μέχρι το ύψος των ακαθάριστων αποδοχών τους, θα πρέπαι να προστεθούν και οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί. Αυτό γιατί υπάρχουν νοσοκομεία με έναν ή δύο φαρμακοποιούς, όπου ενώ υποχρεούνται να καλύψουν το μήνα, δεν έχουν την δυνατότητα υποβολής προγράμματος με πλέον των 10 εφημεριών. Ανεξάρτητα όμως από αυτό θα ήταν καλό ότι προβλέπεται για τους λοιπούς επιστήμονες να προβλέπεται και για τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς.

2/2/05

Π.Ε.Φ. -Αποκριάτικος χορός

Η Π.Ε.Φ. -Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών- διοργανώνει τον ετήσιο χορό της, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2005, στο κέντρο "ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ", Ιερά Οδός 72-74 & Σπύρου Πάτση, τηλ. 210-3473835. Στο κέντρο εμφανίζονται οι: Χάρις Αλεξίου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Τιμή Πρόσκλησης: 35€
Ώρα προσέλευσης: 20:00μμ

Π.Ε.Φ. - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, Κοπή Πίτας, Διάλεξη και Δείπνο

Η Ετήσια Τακτική γενική Συνέλευση της ΠΕΦ -Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών- θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09/02/2005 και ώρα 19:30 στον πολυχώρο "ΑΘΗΝΑΪΣ", Καστοριάς 34-36, Αθήνα (τηλ. 210-3480000) στην αίθουσα ART HALL.
Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι "Απολογισμός δράσης ΔΣ για την περίοδο 2003-2204".
Η ΠΕΦ τονίζει οτι η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα ύπαρξης απαρτίας.

Μετά τη Γενική Συνέλευση θα γίνει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΦ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί από τον συνάδελφο κ. Μανώλη Μιτάκη, Market Manager, Boehringer Ingelheim, το θέμα "Placebo: Η διαχρονική του εξέλιξη".

Μετά την ομιλία θα επακολουθήσει δείπνο :)