3/10/05

Αποζημίωση εφημεριών Φαρμακοποιών, Χημικών, Βιολόγων - Έγγραφο για περικοπές

Από την συνάδελφο Κα Ειρήνη Τσικαλάκη, Γενικό Γραμματέα της ΠΕΦΝΙ Ένωσης (tsik@spark.net.gr) μας εστάλη το παρακάτω κείμενο προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποτελέσει υπόδειγμα εγγράφου που μπορούν να στέλνουν οι συνάδελφοι στους Διοικητές των νοσοκομείων τους για το θέμα των περικοπών στις αποζημιώσεις των εφημεριών. Το εν λόγω έγγραφο εστάλη από τους συναδέλφους του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» προς τους αρμοδίους.


*******************************

Προς τον Διοικητή κ. ……………..

Κύριε Διοικητά.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην πρόσφατη κατανομή επί πλέον ποσού για εφημερίες φαρμακοποιών, χημικών και βιολόγων στο νοσοκομείο μας έγινε σοβαρή περικοπή από το εγκεκριμένο περσινό ποσόν.

Με δεδομένο ότι,

1. Μέχρι τον Αύγουστο του 2004 υπηρετούσαν μόνον τέσσερις επιστήμονες της Ιατρικής Υπηρεσίας και όχι πέντε που υπηρετούν σήμερα.
2. Όλοι οι υπηρετούντες έχουν πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσία στο Δημόσιο, πράγμα που σημαίνει υψηλό ωρομίσθιο και διαφορετική ενδεχομένως έγκριση επιχορηγούμενου ποσού.
3. Δεν κατανοούμε τη λογική της νέας κατανομής, δηλαδή να περικόπτονται 5.000 € από την περσινή τελική έγκριση για ένα νοσοκομείο καθημερινής εφημερίας (όταν αποδεδειγμένα απαιτούνται περισσότερα), ενώ συμβαίνει το αντίθετο σε άλλα νοσοκομεία.
4. Τελικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό για έναν εργαζόμενο να υφίσταται συστηματική μείωση των αποδοχών του όταν προσφέρει την ίδια εργασία, πόσο μάλλον όταν αυτή αυξάνεται κάθε χρόνο.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας τόσο προς τον Πρόεδρο της ΔΥΠΕ κ. ............, όσο και προς τον Υφυπουργό κ. Γιαννόπουλο που είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την διαμόρφωση της κατανομής των ποσών των εφημεριών.

Κύριε Διοικητά,

Είναι πράγματι απογοητευτικό για έναν επιστήμονα του νοσοκομειακού χώρου, με μακρά προσφορά και προϋπηρεσία, να αμείβεται με 1.100€ τον μήνα, να προσδοκά στη βελτίωση των αποδοχών του με την αμοιβή των εφημεριών και να διαπιστώνει ότι οι αποδοχές του από τις εφημερίες περικόπτονται.

Υπογραφές


Κοινοποίηση
1. Υφυπουργό κ. Α. Γιαννόπουλο
2. Γενικό Γραμματέα κ. Μπουχώρη
3. Πρόεδρο ΔΥΠΕ κ. ...............