19/4/05

Η συνάντηση των ανταποκριτών για το περιοδικό European Hospital Pharmacy Journal της ΕΑΗΡ

Οι δραστηριότητες των εκπροσώπων της ΠΕΦΝΙ Ένωσης κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της ΕΑΗΡ στην Λισαβόνα 16-18/3/2005
Η συνάντηση των ανταποκριτών για το περιοδικό European Hospital Pharmacy Journal της ΕΑΗΡ

Συμμετείχαν : Δ. Μακριδάκη & Κ.Τσιατά
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή του περιοδικού Arnold G. Vulto για τα πεπραγμένα του τελευταίου έτους όσον αφορά τις εκδόσεις των επιμέρους τευχών EJHP-Practice & EJHP Science, τα νέα μέλη και οι υπηρεσίες που προσφέρουν για την έκδοση των περιοδικών. Ειδική μνεία έγινε στο επετειακό τεύχος (10th Anniversary Issue) καθώς και στο νέο website ΤΗΣ EAHP.
Έγινε αναφορά στα τεύχη «Country- Focus» που υπολείπονται για το 2005 (Ελλάδα, Κροατία, Ιρλανδία).
Από τον επιστημονικό Διευθυντή του EJHP-P. V’lain Fenton-May αναζητήθηκαν στρατηγικές για βελτίωση και αύξηση των παραγόμενων τευχών καθώς και για ανεύρεση εργασιών και ατόμων με ειδικές γνώσεις από κάθε χώρα.
Από τη εκδότρια που συνεργάζεται με την EAHP για την έκδοση του περιοδικού Lasia Tang, δόθηκαν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των φύλλων, των επιστημονικών θεμάτων που καλύφθηκαν, τη συμμετοχή των ανταποκριτών για την επίτευξη των «Country- Focus», τα ερωτηματολόγια που απαντήθηκαν (Φαρμακευτικές σχολές/ χώρα, Εθνικά Συνέδρια, μέλη /χώρα). Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα ενημέρωσης και συμμετοχής των κατά τόπους φαρμακευτικών εταιρειών.
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ανταποκριτών για το ρόλο που έχουν , τι μπορεί και τι πρέπει να αλλάξει για τη βελτίωση της μεταξύ μας συνεργασίας (guidelines) .
1Α ). «Country- Focus»- ΕΛΛΑΔΑ : τεύχος Ιούλιος 2005.
Στη θεματολογία πρέπει να συμπεριλαμβάνονται : α) αναφορά στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, β) αναφορά στο ρόλο και τη λειτουργία του συλλόγου μας, γ) περιγραφή του τρόπου λειτουργίας ενός φαρμακευτικού τμήματος, δ)ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων (κλινική φαρμακευτική), ε) άλλα “topics” που εμείς πιθανόν να θέσουμε. Η ανάπτυξη του άρθρου πρέπει να αλύπτει 6-8 σελίδες.
Τα κείμενα μας θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 στον κο Iyad Obeid υπεύθυνο του EJHP για την έκδοση του συγκεκριμένου τμήματος.