19/4/05

Το συνέδριο της ΕΑΗΡ για το 2007

Οι δραστηριότητες των εκπροσώπων της ΠΕΦΝΙ Ένωσης κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της ΕΑΗΡ στην Λισαβόνα 16-18/3/2005.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει η εταιρία Medicultura η οποία διοργανώνει τα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια της Νοσοκομειακής Φαρμακευτικής της EAHP (European Association of Hospital Pharmacists) είχε αρχίσει επαφές με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το συνέδριο της ΕΑΗΡ για το 2007. Οι επαφές αυτές δεν κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα διότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δεν έχει τον αριθμό των αιθουσών που χρειάζεται η εταιρία για το συνέδριο και επίσης ο προϋπολογισμός ήταν μεγάλος -ο διπλάσιος από ότι κόστισε το συνέδριο στην Λισσαβόνα όπως μας είπαν.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ενημερώσαμε τα μέλη του Προεδρείου της ΕΑΗΡ και την Πρόεδρο Mme Jacqueline Surugue για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παράκαμψη της Αθήνας για το 2007 και την μη ενημέρωσή μας από την Medicultura και την Οργανωτική Επιτροπή.
Ενημερώσαμε επίσης την Tajda Miharija-Gala υπεύθυνη Επαγγελματικών θεμάτων στο Προεδρείο της EAHP την οποία και προσκαλέσαμε στο συνέδριο της ΠΕΦΝΙ Ένωσης τον Μάιο σαν εκπρόσωπο της ΕΑΗΡ για να μας ενημερώσει για τα θέματα αρμοδιότητάς της.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήσαμε με τον Bror-Lennart Mentzoni, υπεύθυνο των Οργανωτικών θεμάτων της ΕΑΗΡ και του θέσαμε τον προβληματισμό μας. Εκείνος μας κάλεσε σε σύσκεψη πριν την συνάντηση των Προέδρων μαζί με τον υπεύθυνο της Medicultura Rob Blewanus. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/3/2005 συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΑΗΡ ο υπεύθυνος των Οργανωτικών θεμάτων Bror-Lennart Mentzoni, εκ μέρους της Medicutura o Rob Blewanus, η Δ. Μακριδάκη, αντιπρόεδρος της ΠΕΦΝΙ Ένωσης και μέλος της αντιπροσωπείας στην ΕΑΗΡ και ο Λ. Τζίμης σαν μέλος της αντιπροσωπείας στην ΕΑΗΡ. Στην συνάντηση αυτή εκφράστηκε η απογοήτευση της πλευράς μας για την παράκαμψη της Αθήνας για το συνέδριο του 2007 στην Αθήνα και τονίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο η δυσαρέσκειά μας για το γεγονός οτι δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε από την Medicultura ούτε από την Οργανωτική Επιτροπή της ΕΑΗΡ ούτε από το Προεδρείο της ΕΑΗΡ για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μedicultura και Μεγάρου Μουσικής. Αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό το γεγονός ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Bror-Lennart Mentzoni μας διαβεβαίωσε ότι εάν μέχρι τα μέσα Μαΐου, που θα έχουν την επόμενη συνεδρίασή τους, έχουμε βρει εναλλακτική πρόταση για Συνεδριακό Κέντρο στην Ελλάδα με τις προδιαγραφές και τον προϋπολογισμό που θέτει η ΕΑΗΡ τότε η Οργανωτική Επιτροπή και η Medicultura θα επανεξετάσουν την δυνατότητα να διοργανωθεί το Συνέδριο της ΕΑΗΡ στην Ελλάδα το 2007. Οπότε έχουμε τώρα εμείς την ευκαιρία να βρούμε τις εναλλακτικές προτάσεις. Γνωρίζουμε όμως ότι στην Ελλάδα εκτός από το Μέγαρο Μουσικής ολοκληρωμένα και εξειδικευμένα Συνεδριακά Κέντρα δύσκολο βρίσκουμε. Ήδη προσπαθούμε να βρούμε πληροφορίες για το Νέο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών.
Επίσης το θέμα ετέθη και στη συνάντηση των προέδρων που ακολούθησε αμέσως μετά. Παραδώσαμε έγγραφο του Προέδρου της ΠΕΦΝΙ Ένωσης Δρ. Π. Ασιθιανάκη, με το οποίο εξέφραζε την δυσαρέσκεια της Ελληνικής πλευράς για την αναβολή του Συνεδρίου 2007 στην Αθήνα, στην αντιπρόεδρο της ΕΑΗΡ Mrs Elfriede Dolinar (λόγω απουσίας από την συνάντηση της Προέδρου Mme Jacqueline Surugue).
Με τον προβληματισμό μας συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της Ελβετίας ο οποίος μας ενημέρωσε ότι για το Συνέδριο του 2006 στη Γενεύη, ενημερώθηκε η Ελβετική Ένωση Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών μία εβδομάδα πριν. Η Medicultura συνεργάζεται ελάχιστα έως καθόλου με τις τοπικές οργανώσεις για το συνέδριο. Τα ίδια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί με τους συναδέλφους από την Αυστρία, την Ιταλία, την Πορτογαλία κλπ. Καταθέσαμε την πρότασή μας να γίνει ειδική συζήτηση στη Γενική Σύνοδο του Παρισιού τον Ιούνιο του 2005 για τον ρόλο των Τοπικών Συλλόγων, του Προεδρείου της ΕΑΗΡ, της Οργανωτικής Επιτροπής και της Medicultura, η οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Μακριδάκη Δέσποινα, αντιπρόεδρος της ΠΕΦΝΙ Ένωσης και μέλος της τριμελούς αντιπροσωπείας στην ΕΑΗΡ
Τζίμης Λεωνίδας, μέλος της τριμελούς αντιπροσωπείας ΠΕΦΝΙ Ένωσης στην ΕΑΗΡ