15/1/05

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από ένα μελλοντικό συνάδελφο!

Ευχαριστούμε πολύ για το ενημερωτικότατο mail. Θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί της χώρας. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας ενημερώσω ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 6ο κατά σειρά πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών φαρμακευτικής, και σίγουρα στα θέματά του θα συμπεριλαμβάνονται και αυτά της νοσοκομειακής φαρμακευτικής. Προσωπικά (ως επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος και συνδικαλιστής) οφείλω να πω ότι ακόμη πολλά ερωτηματικά πλανώνται πάνω από το θέμα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού. Είναι μια επαγγελματική διέξοδος που (εξ' όσων δύναμαι να γνωρίζω) πολλοί φοιτητές την έχουν εξ' ορισμού αποκλείσει από τις επιλογές τους, κυρίως λόγω των χαμηλών (;) αμοιβών, της κακής τους εμπειρίας στην πρακτική σε νοσοκομεία (στις περισσότερες περιπτώσεις-ευτυχώς όχι στη δική μου) και της ελλιπέστατης ενημέρωσης γύρω από αυτό το πεδίο ασκήσεως της φαρμακευτικής. Επίσης ανοιχτό παραμένει το θέμα του μεταπτυχιακού "κλινική φαρμακευτική" (πολλοί φοιτητές το επιλέγουν-αλλά μάλλον ουδείς γνωρίζει την ακριβή χρησιμότητα του).
Ελπίζω να μη σας κούρασα με την έκταση των λεγόμενων μου, όμως θεωρώ ότι είμαστε εκ των ελάχιστων κλάδων όπου οι φοιτητές έχουν ελάχιστη επικοινωνία με τους επαγγελματίες του χώρου τους (κάτι που βεβαίως ισχύει πολύ περισσότερο για τον Π.Φ.Σ. και λιγότερο για την Π.Ε.Φ. για ευνόητους ίσως λόγους).
Να είστε βέβαιος ότι το link για το site θα διοχετευθεί προς τους φοιτητές, και η ανταπόκριση θα είναι ικανοποιητική.

με θερμές ευχαριστίες,
ΦΡΑΓΚΟΣ ΤΑΚΗΣ
π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Φ.Φ.Α. "Ο ΓΑΛΗΝΟΣ"


1 Comments:
tzileon (Λεωνίδας Τζίμης, tzileon@chaniahospital.gr said...

Αγαπητέ συνάδελφε,
Το email σου είναι καλοδεχούμενο και τα θέματα που αναφέρεις είναι σημαντικότατα. Η παρέμβασή σου είναι ήδη ανοιχτή προς συζήτηση και ελπίζω να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι τόσο από τα Νοσοκομεία όσο και από τα Πανεπιστήμια.
22:46