27/11/15

Τροποποίηση της Απόφασης για την Κατανομή ποσού για αποζημίωση Ενεργών Εφημεριών


Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια με ΑΔΑ: ΩΡΗΧ465ΦΥΟ-ΗΝΟ τροποποίηση της αριθμ. Α2β/Γ.Π.113375/31-12-2014 Απόφασης:

«Κατανομή ποσού για αποζημίωση ενεργών εφημεριών Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκ/κών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων – Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων».

Με την Απόφαση αυτή τροποποιείται η Κατανομή του ποσού για αποζημίωση ενεργών εφημεριών και διαμορφώνεται ανάλογα η ετήσια δαπάνη του έτους 2015.

"Επιχείρηση Ανοιχτές Πόρτες" - Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία"


Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» ανοίγει ξανά τις πύλες του στο ευρύ κοινό, για να ενημερώσει, να διεξάγει εθελοντική αιμοδοσία και να προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις (σπιρομέτρηση, εκτίμηση αρτηριών κάτω άκρων με μηχάνημα, μέτρηση κινδύνου οστεοπόρωσης, εκτίμηση χρόνιου και καρκινικού πόνου, επίδειξη ασκήσεων αποκατάστασης ΧΑΠ και διάμεσων νοσημάτων).

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και μία 45λεπτη ξενάγηση στο ιστορικό και ιατρικό Μουσείο της "Σωτηρίας".

Η 2η Ημερίδα διοργανώνεται στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.


25/11/15

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 11ου Πανελλήνιου Συνέδριου του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ΕΣΔΥ


Στο 11o Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της οικονομίας, ηγετικά στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, εκπρόσωποι της Πολιτείας και το σύνολο των αρμόδιων κοινωνικών εταίρων καταθέτουν τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές και το μέλλον της Υγείας στη χώρα μας.

Το 11ο Συνέδριο θα επιχειρήσει να συμβάλει στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και την εξέλιξη του υγειονομικού τομέα μέσω μιας θετικιστικής και τεκμηριωμένης προσέγγισης.


Ημερίδα με θέμα: Εμβολιασμός των Νεογνών, Φάρμακα - Μητρικός Θηλασμός


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) στα πλαίσια των εκπαιδευτικών της δράσεων διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:

«Εμβολιασμός - Φάρμακα Μητρικός Θηλασμός»

H εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015,
και ώρα 17:00 - 19:00 μμ

στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» (αίθουσα ΚΕΚ κτήριο Γ)


23/11/15

Προσωπικό Αρχείο Υγείας για τους Πρόσφυγες - Μετανάστες και Εγχειρίδιο για τους Επαγγελματίες Υγείας


Ο Επίτροπος Andriukaitis, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, παρουσίασε το "Προσωπικό Αρχείο Υγείας» (Personal Health Record, PHR) στις ελληνικές αρχές στην Αθήνα και στις ΜΚΟ, στο νησί της Λέσβου, όπου επισκέφθηκε ένα κέντρο για τους πρόσφυγες.

Τα έγγραφα που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΜΟ), θα διατεθούν στα Hotspots, για να αξιολογήσουν τις ιατρικές ανάγκες των μεταναστών και να βοηθήσουν στην δημιουργία του ιατρικού τους ιστορικού.

Το "Προσωπικό Αρχείο Υγείας» (Personal Health Record, PHR) συνοδεύεται από ένα Εγχειρίδιο που θα χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες υγείας.


18/11/15

Ευρωπαϊκή ημέρα ενημέρωσης για τα αντιβιοτικά


Από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλες, με αφορμή την 18η Νοεμβρίου που είναι Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά, ανακοινώθηκαν τα νεώτερα δεδομένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 25.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Ευρώπη, λόγω της κατάχρησης αντιβιοτικών. Η κατάχρηση αυτή έχει οδηγήσει σε ανθεκτικότητα πολλά κοινά μικρόβια και μας έχει κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους σε θανατηφόρες λοιμώξεις. Το πιο δραματικό στοιχείο στις επισημάνσεις των επιστημόνων, είναι το «τέλος των αντιβιοτικών», δηλαδή το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει επινοηθεί και παρασκευαστεί ένα καινούργιο πιο ισχυρό αντιβιοτικό από τα ήδη υπάρχοντα. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η πρόβλεψη ότι δεν θα έχουμε σύντομα καινοτόμα αντιβιοτικά για να καλύψουν τα κενά που έχουν προκύψει στη θεραπεία.


12/11/15

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών "Patients in Power: Διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα Υγείας"


Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών "Patients in Power: Διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα Υγείας", θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, στο Divani Caravel Hotel, Αθήνα.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών αποτελεί ένα forum ανοικτής ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και καλών πρακτικών μεταξύ των ασθενών, αλλά και όλων των εταίρων στο χώρο της υγείας. Στοχεύει, επίσης, στην ενδυνάμωση και κατάρτιση των ασθενών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τις πολιτικές υγείας και διδάσκοντας τις απαραίτητες δεξιότητες για να ζει κάποιος με μια χρόνια ή σπάνια ασθένεια και τις επιπτώσεις της, αλλά και πως να κινηθεί στο πολύπλοκο σύστημα υγείας.


4/11/15

Παρατείνεται η θητεία του Επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας Δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε η παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού.

Η θητεία των εργαζόμενων λήγει στις 31.12.2015 και θα παραταθεί μέχρι 30.09.2016.