22/9/15

Προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΦ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών) προκηρύσσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής.

Οι εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου της ΠΕΦ.


17/9/15

Συνάντηση των φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής του Α.Π.Θ. των εισαχθέντων το φθινόπωρο του 1975 ;)


Εμείς του ’75 οι εκδρομείς ξεκινήσαμε απ’ αυτήν την πλατεία του Χημείου νέοι, χαρούμενοι, δυνατοί, με όνειρα και ιδέες, με φόβους κι αμφιβολίες συνάμα, μια εκδρομή στη ζωή που συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Στην ίδια πλατεία σας καλούμε να ξανασυναντηθούμε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 για να ανανεώσουμε τα δεσμά της φιλίας μας.

Θα ακολουθήσει διανυκτέρευση με γλέντι στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δουν λεπτομέρειες και τηλέφωνα επικοινωνίας ΕΔΩ.

Πηγή

Σελίδα εισαχθέντων στη Φαρμακευτική του ΑΠΘ 1975

16/9/15

8ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων


Το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων με τίτλο:

«Εκπαίδευση Ασθενών και Ιατρών για τις Σπάνιες Παθήσεις»

θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Προκαταρκτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:


11/9/15

Επαφές της ΠΕΦΝΙ με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας για θέματα των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών


Στην ιστοσελίδα της ΠΕΦΝΙ αναρτήθηκε ενημερωτικό δελτίο στο οποίο αναφέρεται ότι

Στα πλαίσια συναντήσεων του υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας, κ. Αθανάσιου -Μελέτιου Δημόπουλου με εκπροσώπους φορέων, την Τρίτη 8-9-15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του με την πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της ΠΕΦΝΙ.

Στα πλαίσια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας, παραδόθηκε στον υπουργό επιστολή με τα βασικά προβλήματα των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, στοιχεία για τον συνολικό αριθμό των Φαρμακοποιών ανά Νοσοκομείο και ανά Υ.Πε. , τα «κενά» που υπάρχουν, και τις θέσεις του συλλόγου μας σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί στην παροχή ποιοτικότερης και οικονομικά αποδοτικότερης φροντίδας υγείας. Επικουρικά κατατέθηκαν και τα Πανευρωπαϊκά Πρότυπα άσκησης της Νοσοκομειακής φαρμακευτικής όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την Ε.Α.Η.Ρ, καθώς και τα πρότυπα εφαρμογής της Ογκολογικής Φαρμακευτικής σύμφωνα με την E.S.O.P.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τον αγώνα κατά του καρκίνου


Ο Δρ Tit Albreht, από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σλοβενίας, προλογίζει το πρόσφατο Ενημερωτικό Δελτίο για την Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο άρθρο του αναφέρει ότι η έντυπη έκδοση του Ευρωπαϊκού Οδηγού για ποιοτικά εθνικά προγράμματα ελέγχου του καρκίνου είναι έτοιμη και θα δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 30ής επετείου του προγράμματος «Η Ευρώπη κατά του καρκίνου», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της λουξεμβουργιανής προεδρίας αυτόν τον μήνα.
Ο οδηγός αυτός παρέχει ένα σχέδιο ή ένα υπόδειγμα για την εκπόνηση εθνικών προγραμμάτων ελέγχου του καρκίνου, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες των διαφόρων διεθνών και εθνικών οργανισμών στον τομέα του καρκίνου. Σε κάθε κεφάλαιο εξετάζεται ένα συγκεκριμένο βασικό θέμα και προτείνονται ορισμένοι δείκτες για την παρακολούθησή του, οι περισσότεροι από τους οποίους λαμβάνονται από το έργο Eurochip, μια άλλη επιτυχή πρωτοβουλία της ΕΕ.

5/9/15

Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών)


Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών) διοργανώνει Τακτική Γενική Συνέλευση Λογοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00, στα γραφεία της Ένωσης (Κορυζή 6, Αθήνα).

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

  • Απολογισμός δράσης του ΔΣ για την υπόλοιπη περίοδο (από 15.05.2015 μέχρι σήμερα) 
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ώρα 10.00 πμ μέχρι 18.00 μμ στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.