30/12/14

Ανασκόπηση του 2014 μέσα από τις αναρτήσεις της Nosfar


Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αναδρομή στο 2014 όπως το ζήσαμε μέσα από τα κείμενα της Nosfar, του ιστολόγιου της "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ".

Στη Nosfar καταχωρούμε ότι αφορά τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική και μπορεί να έχει ενδιαφέρον για τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς.

Όλα τα κείμενα που λάβαμε μέσω email τα αναρτήσαμε αυτούσια. Αν θέλετε τα κείμενά σας να δημοσιεύονται πρέπει να μας τα στέλνετε επισυναπτόμενα σε email και με τα πλήρη στοιχεία σας, διότι, ως γνωστόν, δεν δημοσιεύουμε ανώνυμα άρθρα

Υπενθυμίζουμε ότι η Nosfar δεν χρηματοδοτείται από κανένα φορέα, κρατικό ή ιδιωτικό.

29/12/14

ΦΕΚ Τεύχος Πρώτο, Αρ. Φύλλου 270, 24 Δεκεμβρίου 2014, Νόμος 4316


Είναι και επίσημα Νόμος.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Α, Αρ. Φύλλου 270, 24 Δεκεμβρίου 2014, Νόμος 4316, ο Νόμος που αφορά και τα είδη Διαχείρισης Νοσοκομειακού Φαρμακείου.

Μπορείτε να μεταφορτώσετε το ΦΕΚ στον υπολογιστή σας και από ΕΔΩ.

Πηγή

Εθνικό Τυπογραφείο

24/12/14

Ψηφίστηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο που αφορά και τα είδη Διαχείρισης Νοσοκομειακού Φαρμακείου


Ψηφίστηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο που αφορά εκτός των άλλων, και τα είδη διαχείρισης του Νοσοκομειακού Φαρμακείου. Στο Νομοσχέδιο ορίζεται οτι τα είδη που διακινεί το Νοσοκομειακό Φαρμακείο είναι:


Και μόνο αυτή η πρόβλεψη στο Νομοσχέδιο, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τη σπουδαιότητα των άλλων ρυθμίσεων που αφορούν τη Νοσοκομειακή Φαρμακευτική και τους Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, αποτελεί, κατά την άποψή μας, μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του κλάδου από της συστάσεως της ΠΕΦΝΙ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων)

18/12/14

Πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις


Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 10 Δεκεμβρίου 2014, αναφορικά με την πρότασή της για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Αφορμή για τη δημιουργία της πρότασης αποτέλεσε η πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για τη σύνταξη του Σχεδίου Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις πριν την ολοκλήρωση του έτους και λαμβάνοντας υπόψη την πολυετή εμπειρία της Π.Ε.Σ.ΠΑ. στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων, καθώς και την κατάθεση αντίστοιχης πρότασης από τον φορέα κατά την περίοδο 2008 – 2012.

15/12/14

Η Οικονομία του φαρμάκου και η διαχείριση νοσοκομειακών προϋπολογισμών


Στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Δεκεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα, στις 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το προσυνεδριακό φροντιστήριο με θέμα: "Η Οικονομία του φαρμάκου και η διαχείριση νοσοκομειακών προϋπολογισμών".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ
Όλγα Οικονόμου, Διευθύντρια Φαρμακευτικού Τμήματος Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς, π. Διοικήτρια Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σισμανόγλειο-Α. Φλέμινγκ & Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοποιών Νοσοκομείων

ΣΚΟΠΟΣ 
Το φροντιστήριο έχει ως σκοπό να αναδείξει πώς επηρεάζει η φαρμακευτική δαπάνη τους νοσοκομειακούς προϋπολογισμούς και ποια είναι τα σύγχρονα επιστημονικά και οικονομικά εργαλεία διαμόρφωσής τους. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί όλο το φάσμα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο νοσοκομειακό χώρο στη διαχείριση του φαρμάκου κατά την τελευταία πενταετία. 

12/12/14

Άνοιξαν οι προσφορές για τον πρώτο Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό της ΕΠΥ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών, με ηλεκτρονικό τρόπο, του πρώτου Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού – Συμφωνία Πλαίσιο, για την προμήθεια φαρμάκου, είκοσι (20) δραστικών ουσιών, για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προϋπολογισμού 33.7 εκατ. Ευρώ.

Είναι ο πρώτος κεντρικός διαγωνισμός που διενεργείται στον τομέα της υγείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων).

11/12/14

Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικής Υγείας για τον Γιατρό και τον Ασθενή


Στα πλαίσια του 10ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Δεκεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα, στις 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το προσυνεδριακό φροντιστήριο με θέμα: "Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικής Υγείας για τον Γιατρό και τον Ασθενή".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Λευτέρης Θηραίος, ΓΓ Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών - Αντιπρόεδρος HL7 Hellas, Αλέξανδρος Μπέρλερ, Πρόεδρος HL7 Hellas

ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του φροντιστηρίου είναι να αναδειχθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ηλεκτρονική υγεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα και πως αυτές επηρεάζουν τους εμπλεκόμενους φορείς: Ιατρική Κοινότητα, Ασθενείς, Πολιτεία, Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

10/12/14

«Ο μικρός φαρμακοποιός» έρχεται να ενισχύσει το έργο της UNICEF


Τους σκοπούς της UNICEF έρχεται να ενισχύσει το βιβλιαράκι «Ο μικρός φαρμακοποιός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φαρμακευτικός Κόσμος» και θα διατίθεται από τις αρχές του Δεκέμβρη από τα φαρμακεία.

Κι αυτό γιατί 0,5€ από την αξία του κάθε παραμυθιού θα δίνεται για την ανθρωπιστική αποστολή και τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά όλου του κόσμου.

9/12/14

Ημερίδα Φαρμακευτικής Ογκολογίας


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) σε συνεργασία με την European Society of Oncology Pharmacy (ESOP) στα πλαίσια της συνεχιζόμενης πληροφόρησης και εκπαίδευσης των μελών της, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 (11.00πμ – 17.00μμ) Φαρμακευτική Ημερίδα Ογκολογίας.

Η επιστημονική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δ12 της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Πρόγραμμα της Ημερίδας

8/12/14

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας


Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Δεκεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Hilton, στην ΑθήναΣτις 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν τα προσυνεδριακά φροντιστήρια.

Ο Επίσημος ιστότοπος του συνεδρίου είναι ΕΔΩ.
Για πληροφορίες για τις εγγραφές, δείτε ΕΔΩ .
Για πληροφορίες για τα Προσυνεδριακά Φροντιστήρια, ΕΔΩ.
Το προκαταρκτικό Πρόγραμμα είναι ΕΔΩ.

5/12/14

Στη Βουλή το Προσχέδιο Νόμου για τα είδη Διαχείρισης Νοσοκομειακού Φαρμακείου


Κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο Νόμου που αφορά, εκτός των άλλων, και τα είδη διαχείρισης του Νοσοκομειακού Φαρμακείου.
Στο ίδιο Σχέδιο Νόμου υπάρχει και Άρθρο για τα Ογκολογικά Συμβούλια, στο οποίο προβλέπεται η συμμετοχή Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού καθώς επίσης και άρθρο για την κάλυψη φαρμάκων εκτός ενδείξεων.