20/9/14

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας - Το "Έξυπνο" Νοσοκομείο


Δημοσιοποιήθηκε η Τελική Ανακοίνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, που φέτος έχει ως κεντρικό τίτλο:

Το "Έξυπνο" Νοσοκομείο

Το Συνέδριο διοργανώνεται 17 - 18 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ" στην Αθήνα.

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
  1. e-Health και Νοσοκομείο 
  2. Βέλτιστες Πρακτικές και Πρωτοβουλίες
  3. Ιδέες, Τάσεις, Ευκαιρίες
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι προσβάσιμο, για ανάγνωση και εκτύπωση, ΕΔΩ.


Πηγή

Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥ)

19/9/14

Τροπολογία για την παράταση της μετακίνησης προσωπικού, εντός της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, μέχρι 31-12-2014


Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχει η τροπολογία 1834/86 19.9.2014, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την παράταση της μετακίνησης προσωπικού, εντός της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, μέχρι 31-12-2014.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί 24 και 25 Σεπτέμβρη (δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα) και φιλοδοξεί να ψηφιστεί πριν τις 30-9-2014, που λήγουν μετακινήσεις και παρατάσεις μετακινήσεων προσωπικού.

Μπορείτε να μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας την τροπολογία και από ΕΔΩ.

Πηγή

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: Γενηματά Δήμητρα, Δ/ντρια Νοσοκομειακού Φαρμακείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» - ΕΕΣ  

17/9/14

Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας στα Χανιά


Επιμορφωτική Επιστημονική Ημερίδα διοργανώνει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία σε συνδιοργάνωση με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Χανίων και Ρεθύμνου, την Κυριακή 21/09/2014 και ώρα 11.00, στο ξενοδοχείο AKALI στα Χανιά.

Θα αναδειχθούν επιστημονικά θέματα αιχμής καθώς και καθημερινοί προβληματισμοί για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία των φαρμακοποιών κατά την άσκηση τους λειτουργήματος τους.

Τα διάφορα θέματα θα παρουσιαστούν από σημαντικούς ακαδημαϊκούς επιστήμονες, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία γόνιμου εδάφους για την επικοινωνία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των συναδέλφων φαρμακοποιών.

Η ημερίδα είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.



Πηγή 

Ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από: Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία

16/9/14

3η Συνάντηση του Οικοσυστήματος Ηλεκτρονικής Υγείας


Το Ελληνικό Οικοσύστημα Ηλεκτρονικής Υγείας προγραμματίζει για τις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2014 την τρίτη διήμερη σύνοδο εργασιών του.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτρονική υγεία, δηλαδή τη συγκρότηση των Οργάνων Διακυβέρνησης (National eHealth Board και National eHealth Network), όπως προβλέπονται από το Ν. 4213/2013, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2011/24/ΕΕ, την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Υγεία με έμφαση στη Διαλειτουργικότητα, όπως και την αξιοποίηση των ρόλων και της συμμετοχής του συνόλου των κοινωνικών εταίρων για την επιτυχία του εγχειρήματος (Δημόσια Διοίκηση, ακαδημαϊκός χώρος, ενώσεις ασθενών, βιομηχανία και αγορά ψηφιακών εφαρμογών κ.ά), μέσω της συγκρότησης συλλογικού συντονιστικού οργάνου του οικοσυστήματος.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συμπράξεων οκοσυστημάτων ηλεκτρονικής υγείας για την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και την από κοινού ανίχνευση των νέων προκλήσεων καινοτομίας και ανάπτυξης ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων του νεοσύστατου Ελληνικού Θεματικού Δικτύου για την υγιή, ενεργή γήρανση και τα χρόνια νοσήματα, το οποίο συγκροτήθηκε κατά τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού EIP on AHA (European Innovative Partnership on Active and Healthy Ageing) και των αντίστοιχων Ομάδων Δράσης (Action Groups).

Το Ελληνικό Θεματικό Δίκτυο θα παρουσιάσει το πλαίσιο συνεργασιών και affiliations με άλλες ανάλογες ευρωπαϊκές δομές, ιδιαίτερα με αυτές της Σκωτίας (Ηνωμένο Βασίλειο) και της Βαρκελώνης (Ισπανία), ενώ στη συνάντηση έχουν προσκληθεί ο εκπρόσωπος του οικοσυστήματος της Σκωτίας, καθώς και εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων SANCO και CONNECT της Ε.Ε.

Πηγή

Υπουργείο Υγείας

13/9/14

Ημερίδα στη Λέσβο για τις Σπάνιες Παθήσεις και τα Ορφανά Φάρμακα


Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη" τo Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014, ώρα 10:30, στο ξενοδοχείο HELIOTROPE στη Λέσβο.

Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν τα θέματα:
  1. Κληρονομικό Αγγειοοίδημα
  2. Μυασθενικό Σύνδρομο Lambert-Eaton (LEMS)
  3. Σπάνια Μεταβολικά Νοσήματα (Νόσος Gaucher, Νόσος Fabry, Niemann Pick τύπου C, Βλεννοπολυσακχαριδώσεις)
Συντονιστές - Ομιλητές:
  • Αυγερινός Αντώνης, Διδάκτωρ Φαρμακευτικής, Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ., Σύμβουλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων
  • Ζαμπέλης Θωμάς, Νευρολόγος, Αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας, Α΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής , «Αιγινήτειο» Νοσοκομείο
  • Κουτσοστάθης Νικόλαος, Αλλεργιολόγος, Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
  • Μπούρος Δημοσθένης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ., Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.
  • Ξαϊδάρα Αθηνά, Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • Προβέτζας Παναγιώτης, Ιατρός Γυναικολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου
Προ της έναρξης της Ημερίδας, οι Ομιλητές θα είναι στη διάθεση των εκπροσώπων Τύπου που θα καλύψουν δημοσιογραφικά την Επιστημονική Εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μόνο σε επιστήμονες υγείας και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής επιμόρφωσης

Πληροφορίες:
Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων Τηλ.: 210 6516988, 210 6533770, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Ανδριάνα Βαρύγιαννη

Πηγή

Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων

8/9/14

Υποβολή υποψηφιοτήτων για θέσεις Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.)


Το Υπουργείο Υγείας με το έγγραφο  Αρ. Πρωτ.: ΔΥ1α/οικ.76582,  Αθήνα, 04/09/2014 και ΑΔΑ: 67Ξ8Θ-0ΥΓ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση κενών θέσεων, με επιλογή, Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) και του Περιφερειακού Γραφείου Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας - Θράκης του Υπουργείου Υγείας.

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ., οι οποίοι έχουν τα τυπικά προσόντα κι επιθυμούν να αποσπασθούν για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) και στο Περιφερειακό Γραφείο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας - Θράκης, μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα προκειμένου να στελεχώσουν τις κατωτέρω κενές θέσεις Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών, ανά ειδικότητα, ως εξής:

2Α. Σ.Ε.Υ.Υ.Π. (ΑΘΗΝΑ) 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ - ΘΕΣΕΙΣ
1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 20
2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 19
3. ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 12
Σύνολο 51

Β. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Σ.Ε.Υ.Υ.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ - ΘΕΣΕΙΣ
1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 6
2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 5
3. ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 3
Σύνολο 14

Για τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, μπορείτε να μεταφορτώσετε το έγγραφο στον υπολογιστή σας και από ΕΔΩ.

Πηγή

Υπουργείο Υγείας

7/9/14

Επιστημονική Διημερίδα για τις Κινητικές Διαταραχές του Εντέρου και τις Φυτοθεραπευτικές πρακτικές


Η Ελληνική Εταιρία Εθνοφαρμακολογίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Εύβοιας συνδιοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα στις 11-12 Οκτωβρίου 2014 στην Κύμη Ευβοίας με θέμα: "Κινητικές διαταραχές του εντέρου - φυτοθεραπευτικές πρακτικές".

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Διημερίδας και δηλώσεις συμμετοχής έως 30/9/2014, Δευτέρα-Παρασκευή 9-12πμ κα Κατερίνα Κουρέρη τηλ: 210-2756805.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, προσδιορισμό, περιγραφή και πειραματική έρευνα των συστατικών και των δράσεων των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης, που χρησιμοποιήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες. Κυρίως όμως η εθνοφαρμακολογία ασχολείται με την μελέτη των βιοδραστικών φυτών, που βρίσκουμε στα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα των αυτοχθόνων κοινωνιών.

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1995 και έχει μέλη της Φαρμακοποιούς, Γιατρούς και Γεωπόνους. Σκοπούς της έχει την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών θεραπειών. Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί αυτοί η εταιρεία οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια, αναπτύσσει δικά της ερευνητικά προγράμματα η συμμετέχει σε άλλα ήδη σε εξέλιξη, συμμετέχει σε διεθνείς εταιρείες με ανάλογο σκοπό και εκδίδει έντυπα σε περιοδικό η μη χρόνο.

Το 25% από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε σήμερα προέρχεται από τα φυτά. Τα περισσότερα από τα φάρμακα φυτικής προέλευσης τα ανακαλύψαμε ερευνώντας την παραδοσιακή χρήση τους στις τοπικές κοινωνίες. Στο χώρο μας υπάρχουν περίπου 7.000 είδη φυτών. Πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς. Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας Ε.Ε.Ε., καταγράφει, μελετά, αναπτύσει και διαδίδει τους παραδοσιακούς τρόπους χρήσης των φυτών.

Πηγή

Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας

3/9/14

Διημερίδα για την υγεία, "Υγεία μπροστά"


Το «Υγεία Μπροστά» (Health Forward) είναι μία παγκόσμιας κλάσης διαδραστική εκδήλωση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τις καλές πρακτικές στον τομέα της υγείας.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να εξηγήσει σχετικά θέματα αλλά και να εμπνεύσει, στοχεύοντας ταυτόχρονα στο να φέρει κοντά φορείς καινοτομίας, επιστήμονες, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ασθενείς, κοινωνικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο χώρο, καθώς και το ευρύ κοινό.

Διοργανώνεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό΄”SciCo” και το Σύνδεσμο Υποτρόφων Ωνάση. Η εκτελεστική διοργάνωση γίνεται από μία ομάδα εθελοντών, την ομάδα του TEDMED live Athens 2013, η οποία έχει και την άδεια να μεταδώσει μέσω Διαδικτύου το TEDMED Global 2014.

Η διημερίδα «Health Forward» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Πηγή

Health Forward