20/10/14

Επιστημονική Εκδήλωση «Η θεραπεία του καρκίνου … υπόθεση όλων μας»


Επιστημονική Εκδήλωση «Η θεραπεία του καρκίνου … υπόθεση όλων μας» θα πραγματοποιηθεί 12-14 Δεκεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από την Ογκολογική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης και την Επιστημονική Ένωση Υγειονομικών Προερχομένων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εξέλιξη των διαγνωστικών μεθόδων, η βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών και η ανάπτυξη νέων φαρμάκων και συνδυασμών, παράλληλα με τη ραγδαία πρόοδο στον τομέα της μοριακής βιολογίας και της γενετικής, καθιστούν επιτακτική την διαρκή επιμόρφωση όλων όσων αντιμετωπίζουν ασθενείς που πάσχουν από νεοπλασματικά νοσήματα. Ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι υπόθεση που μας αφορά όλους. Ένας αγώνας που απαιτεί την κινητοποίησηκαιενεργόσυμμετοχήτωνγιατρώνόλωντωνειδικοτήτων,των νοσηλευτών, των ειδικών θεραπευτών που ασχολούνται με την ανακουφιστική και υποστηρικτική αγωγή, των εκπαιδευμένων εθελοντών και όλων εκείνων που καθημερινά αγωνίζονται για την επιβίωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν στρογγυλές τράπεζες και διακεκριμένες διαλέξεις για τους καρκίνους του μαστού, του πνεύμονα, του γαστρεντερικού και ουρογεννητικού συστήματος, την εξέλιξη των ογκολογικών φαρμάκων, την αντιμετώπιση των επιπλοκών από τη νόσο και τη θεραπεία και την ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου.

Για πρώτη φορά στη χώρα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια εξοικείωσης των επαγγελματιών υγείας σε εναλλακτικές - συμπληρωματικές τεχνικές, για τις οποίες υπάρχει σημαντική επιστημονική τεκμηρίωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, στα πλαίσια της ενοποιημένης (integrative) ογκολογίας.

Στα πλαίσια της επιστημονικής εκδήλωσης, θα φιλοξενηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014 και η ημερίδα της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ) της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), με θέμα «Ο ρόλος της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας στη θεραπεία του ογκολογικού ασθενούς: Από την έρευνα στην καθημερινή κλινική πράξη».

Παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ για το Πρόγραμμα και ΕΔΩ για τη Φόρμα Συμμετοχής.

Πηγή

Global events