7/9/14

Επιστημονική Διημερίδα για τις Κινητικές Διαταραχές του Εντέρου και τις Φυτοθεραπευτικές πρακτικές


Η Ελληνική Εταιρία Εθνοφαρμακολογίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Εύβοιας συνδιοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα στις 11-12 Οκτωβρίου 2014 στην Κύμη Ευβοίας με θέμα: "Κινητικές διαταραχές του εντέρου - φυτοθεραπευτικές πρακτικές".

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Διημερίδας και δηλώσεις συμμετοχής έως 30/9/2014, Δευτέρα-Παρασκευή 9-12πμ κα Κατερίνα Κουρέρη τηλ: 210-2756805.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, προσδιορισμό, περιγραφή και πειραματική έρευνα των συστατικών και των δράσεων των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης, που χρησιμοποιήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες. Κυρίως όμως η εθνοφαρμακολογία ασχολείται με την μελέτη των βιοδραστικών φυτών, που βρίσκουμε στα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα των αυτοχθόνων κοινωνιών.

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1995 και έχει μέλη της Φαρμακοποιούς, Γιατρούς και Γεωπόνους. Σκοπούς της έχει την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών θεραπειών. Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί αυτοί η εταιρεία οργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια, αναπτύσσει δικά της ερευνητικά προγράμματα η συμμετέχει σε άλλα ήδη σε εξέλιξη, συμμετέχει σε διεθνείς εταιρείες με ανάλογο σκοπό και εκδίδει έντυπα σε περιοδικό η μη χρόνο.

Το 25% από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε σήμερα προέρχεται από τα φυτά. Τα περισσότερα από τα φάρμακα φυτικής προέλευσης τα ανακαλύψαμε ερευνώντας την παραδοσιακή χρήση τους στις τοπικές κοινωνίες. Στο χώρο μας υπάρχουν περίπου 7.000 είδη φυτών. Πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς. Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας Ε.Ε.Ε., καταγράφει, μελετά, αναπτύσει και διαδίδει τους παραδοσιακούς τρόπους χρήσης των φυτών.

Πηγή

Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας