3/2/14

Η ασφαλής μετάβαση στη Φαρμακοθεραπεία: η προσέγγιση από τη σκοπιά της Κλινικής Φαρμακευτικής


Η ESCP - European Society of Clinical Pharmacy, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Φαρμακευτικής - και η SIFO - Societa Italiana di Farmacia Ospedaliera, Ιταλική Εταιρεία Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και οι τοπικές Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, διοργανώνουν Διεθνή Ημερίδα με θέμα Κλινικής Φαρμακευτικής στο Παλέρμο, Ιταλίας (22 - 23 Μάης 2014).

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: "Ασφαλής μετάβαση στη Φαρμακοθεραπεία, η προσέγγιση της Κλινικής Φαρμακευτικής"

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας πρέπει να εξασφαλίζουν την υγειονομική περίθαλψη, αλλά πάνω από όλα την ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας, που είναι η προσβασιμότητα, η καταλληλότητα, η ικανότητα, η συνέχεια και η αποτελεσματικότητα. Αυτό καθίσταται δυνατό εάν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών εμπειριών, με αποτέλεσμα την εισαγωγή αλλαγών στις ενοποιημένες παροχές φροντίδας και με την επαλήθευση των αποτελεσμάτων.

Το Διεθνές Εργαστήριο θα παράσχει μια ποικιλία από διαλέξεις που θα εναλλάσσονται με εργαστήριο για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη θεραπεία και την ασφάλεια των ασθενών. Η Ημερίδα απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με σκοπό να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για τη βελτίωση της ασφαλούς φαρμακοθεραπείας. Οι ασθενείς περιμένουν δικαίως την καλύτερη δυνατή ποιότητα της περίθαλψης στην υπηρεσία της υγείας τους, και όλοι έχουμε την ευθύνη να συνεργαστούμε.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Grande Hotel des Palmes, ένα μοναδικό και ιστορικό χώρο. Ο χώρος του συνεδρίου είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου μια  λεωφορειακή γραμμή μπορεί να φτάσει τουριστικές περιοχές και έχει πλούσια ιστορία.

Πηγή

ESCP