24/10/10

Επιχείρηση Pangea ΙΙΙ


Η Visa Inc και η Visa Europe ανακοίνωσαν τη στήριξη της "Επιχείρησης Pangea ΙΙΙ", μια παγκόσμια δράση για την επιβολή του νόμου που συντονίζεται από την INTERPOL με στόχο την μέσω διαδικτύου πώληση πλαστών και παράνομων φαρμάκων με αποτέλεσμα συλλήψεις σε όλη την υδρόγειο και την κατάσχεση χιλιάδων δυνητικά επιβλαβών φαρμάκων.

Η επιχείρηση επιβολής του νόμου, η οποία έλαβε χώρα 5 με 12 Οκτωβρίου 2010 σε περισσότερες από 40 χώρες, είναι η μεγαλύτερη επιχείριση του είδους για την υποστήριξη της Διεθνούς Δύναμης για την Καταπολέμηση της Παραποίησης Ιατρικών Προϊόντων (IMPACT).

Η Visa Inc και η Visa Europe συνεργάστηκαν με τελωνειακές υπηρεσίες, ρυθμιστικές αρχές και Παρόχους Υπηρεσιών Διαδικτύου από όλο τον κόσμο, για να παράσχουν στήριξη και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν και να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες κατά των παράνομων φαρμακείων.

Στον απόηχο της Επιχείρησης Pangea ΙΙΙ, η Visa Inc και η Visa Europe, υπενθύμισαν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται τους κανόνες που εφαρμόζουν, απαιτώντας από αυτούς να επανεξετάσουν τις πρακτικές πωλήσεων από τους πελάτες τους ώστε να προλαμβάνουν παράνομες συναλλαγές.

Η Visa Inc τονίζει ότι όλες οι συναλλαγές πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο στην χώρα του αγοραστή όσο και του πωλητή.


Πηγές

Kathimerini.gr

VISA


IMPACT

INTERPOL

http://www.interpol.int/Public/PharmaceuticalCrime/Dangers.asp


http://www.interpol.int/public/pharmaceuticalcrime/videos/stories/susanStory.html

http://www.interpol.int/public/pharmaceuticalcrime/videos/stories/cherylStory.html

http://www.interpol.int/public/pharmaceuticalcrime/videos/stories/chadStory.html

http://www.interpol.int/public/pharmaceuticalcrime/videos/stories/johnStory.html