29/5/10

Παρέμβαση της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης προς την Υπουργό ΥΥΚΑ για ενίσχυση των Φαρμακευτικών τμημάτων με προσωπικό


Η ΠΕΦΝΙ-Ένωση με έγγραφό της προς την Υπουργό ΥΥΚΑ σημειώνει οτι στην εγκύκλιο με αρ.πρ. οικ 39372/31-3-10 περί ορθολογικοποίησης της κατανάλωσης φαρμάκων στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο, αναφέρεται προς τους Διοικητές των νοσοκομείων ώστε να συνδράμουν με κάθε τρόπο τα Φαρμακευτικά Τμήματα ώστε να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Επίσης ήρθε να προστεθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, έτσι ώστε τον τελευταίο μήνα η δουλειά μας να έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.

Η ΠΕΦΝΙ-Ένωση τονίζει οτι οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ουδέποτε αρνήθηκαν να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών ούτε να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς των ασφαλιστικών Ταμείων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πάσχουν από πολύ σοβαρές παθήσεις όμως και οι ανθρώπινες αντοχές έχουν όρια.

Σε συνέχεια η ΠΕΦΝΙ-Ένωση, απευθυνόμενη στην Υπουργό, ζητά να απευθυνθεί άμεσα στους Διοικητές των ΥΠΕ και στους Διοικητές των νοσοκομείων ώστε να διαθέσουν πρόσθετο προσωπικό οποιασδήποτε κατηγορίας και για χρονικό διάστημα λίγων μηνών, μέχρι της οριστικής ρύθμισης και πρόσληψης είτε Επικουρικού Προσωπικού είτε μόνιμου στα Φαρμακευτικά τμήματα των Νοσοκομείων.

Όλη η επιστολή είναι εδώ: http://pefni.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html


Πηγή

http://pefni.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html