23/9/06

Ευθανασία ή συκοφαντία το περιστατικό στο νοσοκομείο Χανίων;


Το νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος προκειμένου να διερευνήσει το περιεχόμενο καταγγελίας σύμφωνα με την οποία νοσηλευτής της εντατικής μονάδας εμφραγμάτων έκανε ευθανασία σε ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο κύριος Γιαννόπουλος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του διοικητή του ιδρύματος, παρουσία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χανίων, του Αστυνομικού Διευθυντή και του διευθυντή της μονάδας εμφραγμάτων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Γιαννόπουλος είπε οτι υπάρχει μια έγγραφη καταγγελία από τον διευθυντή της κλινικής προς τον διοικητή του νοσοκομείου και τον εισαγγελέα που κάνει λόγο για υποψία αιφνιδίου θανάτου.

Πρόσθεσε επίσης οτι από εκπρόσωπο της νοσηλευτικής υπηρεσίας υπήρξε υποψία αιφνιδίου θανάτου στη μονάδα εμφραγμάτων. Πάνω σε αυτή την προφορική καταγγελία, την οποία έκανε νοσηλευτής προς τον διευθυντή της μονάδας, θα διενεργηθεί η έρευνα.

"Περαιτέρω, συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος, δεν μπορώ να σας πω γιατί και μείς δεν γνωρίζομε τίποτα , ήδη είναι σε εξέλιξη όπως σας είπα , από τώρα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκαταρκτική εξέταση, η οποία γίνεται και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα καταλήξει στα ευρήματα τα οποία θα υπάρξουν μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις όλων των ενδιαφερομένων στην υπόθεση".

Ο υφυπουργός Υγείας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι αρχές θα κάνουν καλά τη δουλειά τους για να ριχτεί φως σε αυτή την υπόθεση.

Ήδη η εισαγγελική αρχή έχει διατάξει την διενέργεια προανάκρισης όπου θα κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες.

Από την πλευρά του ο 39χρονος νοσηλευτής, εναντίον του οποίου έγινε η καταγγελία, αρνείται με δηλώσεις του τα πάντα και απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Πηγή

http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=173493