2/7/05

Η ποιότητα στο Φάρμακο

Το ΙΦΕΤ έχει αναρτήσει στη σελίδα του μια ενδιαφέρουσα έκδοση με τίτλο "Η ποιότητα στο Φάρμακο: Ανάπτυξη συστήματος ποιότητας για τα στάδια της αποθήκευσης και της διανομής των φαρμάκων¨ στη διεύθυνση http://www.ifet.gr/news/quality.pdf.

Στην έκδοση αυτή (92 σελίδες) υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία που ενδιαφέρουν τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς και έχουν να κάνουν με την διαχείριση των φαρμάκων στα νοσοκομεία.

Η Διασφάλιση Ποιότητας του Φαρμάκου

"Η Διασφάλιση Ποιότητας του Φαρμάκου" ήταν το αντικείμενο της Ημερίδας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) σε συνεργασία με την Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Β. Αιγαίου, το Σάββατο 4 Ιουνίου στη Μυτιλήνη, όπως διαβάζουμε στη σελίδα με τα νέα του ΙΦΕΤ http://www.ifet.gr/news/news_conf.htm.

Ο Πρόεδρος του ΙΦΕΤ Δρ. Γ. Δημόπουλος τόνισε ότι είναι κεντρική πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, ότι η ποιότητα σήμερα δεν είναι πολυτέλεια αλλά επιτακτική ανάγκη και πάνδημο αίτημα. Στα πλαίσια αυτά η Πολιτεία υλοποιεί για πρώτη φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της να επιμορφώσει σταδιακά όλους τους εμπλεκόμενους με το φάρμακο για τη διασφάλιση της ποιότητάς του στα στάδια της αγοράς, της αποθήκευσης και της διανομής ώστε να φθάνει σε άριστο επίπεδο ποιότητας στον ασθενή. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών της Δημόσιας Υγείας των Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG.
Η Διοικήτρια της ΔΥΠΕ Β. Αιγαίου κ. Π. Χατζοπούλου αναφέρθηκε στον καινοτόμο θεσμό των ΔΥΠΕ με σκοπό την ουσιαστική αποκέντρωση των Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων Υπηρεσιών προς τον πολίτη με παράλληλο εξορθολογισμό της διαχείρισης των οικονομικών πόρων.
Ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Δ. Καραγεωργίου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Φαρμακευτική Περίθαλψη, ο κ. Γ. Μάντζαρης, Γαστρεντερολόγος – Επιμελητής Α' του Ευαγγελισμού, στην ποιότητα στην χορήγηση φαρμάκου – φαρμακοεπαγρύπνηση, ο κ. Ν. Περρίκος, Διευθυντής του Νοσοκομείου Χίου, στη Διαχείριση φαρμάκου εντός του Νοσοκομείου και ο κ. Μ. Βασίλας, Διευθυντής του ΙΦΕΤ, παρουσίασε το Εγχειρίδιο «Η Ποιότητα στο Φάρμακο».
Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΙΦΕΤ, Φαρμακοποιός, κ. Γ. Κιοσσές.