27/3/05

Ο νέος διαδικτυακός τόπος της EAHP

Ενεργοποιήθηκε ο νέος ιστοχώρος της EAHP -European Association of Hospital Pharmacists- (http://www.eahponline.com).
Στο δελτίο που δημοσιεύει η EAHP διαβάζουμε:

New EAHP-website
3/16/2005 - In connection with the 10th EAHP-congress, EAHP has launched the new Web-site. The website is evolved in the area of the Congress, Journal and the Survey.
For the Congress there will be a possibility to register and pay online.
For the Journal the two editions, Practice and Science, will be available.
The EAHP-Survey from 2000 can be downloaded from the site in four parts, and the Survey of 2005, will be carried out through the website.

Οι σελίδες μας θυμίζουν τις αρχές του Internet και φαίνονται πρόχειρες, ίσως διορθωθούν στο μέλλον. Εκτός από όλα τα άλλα έσβησαν και όλα τα αρχεία του περιοδικού που σας έχουμε δώσει και σαν links - συνδέσεις, σε παλαιότερα άρθρα μας. Αν ζητάτε κάποιο άρθρο του περιοδικού EJHP European Journal of Hospital Pharmacy και δεν το βρίσκετε, στείλτε μου ένα email και αν το έχω στο αρχείο μου θα σας το στείλω!

9/3/05

Τελική "Κατανομή ποσού για αποζημίωση ενεργών εφημεριών ..."

Η Γενική Γραμματέας της ΠΕΦΝΙ-Ένωσης Κα Ειρήνη Τσικαλάκη (τηλ. 210-7249650, Νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός") (tsik@spark.net.gr) μας ενημέρωσε ότι η κατανομή των Εφημεριών ανά Νοσοκομείο τελείωσε, οριστικοποιήθηκε ο πίνακας με τα νοσοκομεία και απεστάλη σε όλα Νοσοκομεία. Το έγγραφο είναι στα χέρια μας και τα γενικά του στοιχεία είναι:

***************
Αθήνα 4-3-2005
Αρ. Πρωτ: Υ10β/Γ.Π. 133530/04

Θέμα: "Κατανομή ποσού για αποζημίωση ενεργών εφημεριών Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων – Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων"
...
Κατανέμουμε το ποσόν των δέκα εκατομμυρίων, επτακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων ευρώ (10.752.000 €) για την αποζημίωση ενεργών εφημεριών των Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων – Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων του έτους 2005, ως εξής.
...
ακολουθούν πίνακες με τα νοσοκομεία.
****************
Για λεπτομέρειες όσον αφορά το νοσοκομείο σας μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από την Γενική Γραμματέα της ΠΕΦΝΙ -Ένωσης Κα Ειρήνη Τσικαλάκη στο τηλέφωνο 210-7249650.

6/3/05

Πάρτε μέρος στη 2η σφυγμομέτρησή μας!

Μετά το τέλος της 1ης σφυγμομέτρησής μας, σας καλούμε να πάρετε μέρος στη 2η σφυγμομέτρηση. Θα βρείτε το ερωτηματολόγιο στη γνωστή θέση, κάτω από τη στήλη με τις "χρήσιμες διευθύνσεις". Το θέμα έχει να κάνει με το σύστημα Barcode.
Για να δούμε τι λέτε και εσείς για το θέμα :)

Τα αποτελέσματα της 1ης σφυγμομέτρησης!


Στη σφυγμομέτρηση καταμετρήθηκαν 20 ψήφοι σε διάρκεια 2 μηνών.

1 Comment:

Anonymous said...

Δεν Μου κάνει τόσο τρομερή εντύπωση εκείνο το 5 % που πιστευει οτι οι οικονομολόγοι ολα τα σφάζουν και ολα τα μαχαιρώνουν. Μου κάνει εντύπωση το 40+ % εκεινων που ισχυρίζονται οτι δεν ξέρουν γι αυτα τα διαόλια τα αντιδραστήρια, οταν για πάνω απο δυο χρόνια οι φαρμακοποιοι διδάσκονται αναλυτική χημεία ζυγίζοντας σε ζυγαριές 4 δεκαδικών ψηφίων και ελέγχοντας την επίδραση των παρεμβολών διαφόρων ιόντων σε επίπεδο..ppm!! Εαν εμεις πετάμε αυτό που δικαιούμαστε τότε ειναι καιρος να δουμε άσχετους οικονομολόγους με λευκή μπλούζα να διαχειρίζονται υγειονομικό υλικό χωρίς να εχουν δει ποτέ ουτε ένα ποντίκι να πεθαίνει επειδή δεν τηρήθηκαν τα επιστημονικά κριτήρια της φαρμακευτικής επιστήμης. Ισως τότε καταλάβουμε.....Αλλά θα είναι αργά.
Καλό θα είναι όμως τα αποτελέσματα τηε σφυγμομέτρησης να τα δουν και οι φαρμακευτικές σχολές, και να μας πουν τι συμβαίνει οταν δεν ξέρουμε τα αντιδραστήρια (βασικό για τις χημειες που κάνουμε επι 4 ετη.), τα επιδεσμικά υλικά (βασικό για τις παθολογίες και τις πρώτες βοήθειες).
Α,Ξέχασα....Το διάβασμα μετα το πανεπιστήμιο και η συνεχής επαγγελματική επιμόρφωση φαίνεται οτι βλάπτει σοβαρα την υγεία ....


14:27

Το BAR-CODE σε Δράση στο Νοσοκομειακό Φαρμακείο – μια Έκθεση από τη Γερμανία

Τώρα που σιγά-σιγά θα αρχίσουμε και εμείς να χρησιμοποιούμε το σύστημα του Barcode χρειαζόμαστε την εμπειρία αυτών που το χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια. Από τη Γερμανία μας έρχεται μια έκθεση όπου αναφέρονται αρκετά λεπτά σημεία.

Την έκθεση υπογράφουν οι Dr.Werner Kittlaus, Διευθυντής του Κεντρικού Φαρμακείου των Νοσοκομείων της περιοχής του Μονάχου και η Monika Kaniuth, εκπαιδευόμενη Φαρμακοποιός. Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό EJHP, European Journal of Hospital Pharmacy, τεύχος 1/2004, σελίδα 24-26, είναι ως γνωστόν το περιοδικό που εκδίδει η EAHP, European Association of Hospital Pharmacists (http://www.eahponline.com) και το οποίο λαμβάνουν όλοι οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε το αρχείο σε .pdf
http://www.eahponline.com/upload/CoverStory%20p24to26.pdf